Δημόσιο Σχολείο στις ΗΠΑ κάνει εκδήλωση "Περπατώ φορώντας μαντήλα"

Hijab-610x320



«Νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά μας να αγκαλιάσουν τη μουσουλμανική κοινότητα μέσα στο σχολείο"
Ένα γυμνάσιο στο Ιλινόις πραγματοποίησε μια εκδήλωση με θέμα «Περπατήστε ένα μίλι με μαντήλα" την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν
καλύτερα την ισλαμική θρησκεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Herald, έξι μέλη του μουσουλμανικού Συλλόγου μαθητών του σχολείου πέρασαν ένα πρωί "βάζοντας μαντήλες" σε 17 κορίτσια, που δεν ήταν μουσουλμάνες.
«Δεν μπορώ να καταλάβω ή να κρίνω ένα άτομο και τις πεποιθήσεις του, μέχρι να καταλάβω γιατί το κάνουν και τι είναι να κάνεις κάτι, σαν αυτό που κάνουν», δήλωσε ο Yasmeen Abdallah, ο πρόεδρος της ομάδας.
Ελπίζοντας να γίνει η εκδήλωση μια ετήσια εκδήλωση, ο Αμπντάλα είπε ότι η αντιδράσεις μεταξύ των μαθητών ήταν ως επί το πλείστον θετικές, με ένα μόνο μαθητή να φέρεται να λέει σε μια μη μουσουλμάνα μαθήτρια να αφαιρέσει τη μαντήλα της.
"Αυτό το γεγονός γίνεται για να καταγγείλει ελπίζουμε τα αρνητικά στερεότυπα."
Ο Διευθυντής του σχολείου εξήρε την υπόθεση ως μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές, να κατανοήσουν καλύτερα τη μουσουλμανική κοινότητα του σχολείου.
Η είδηση για το περιστατικό προκάλεσε διαμάχη σε απευθείας σύνδεση από όσους δήλωσαν ότι η μουσουλμανική ομάδα τυγχάνει ευνοϊκής μεταχειρίσεως.
"Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με αυτό," ένα άτομο, έγραψε στο Facebook. "Αφαιρούμε τον Χριστιανισμό και τις προσευχές από το σχολείο, αλλά αυτό επιτρέπεται! Δεν επιτρέπεται να βάλουμε τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα διακοσμήσεις στα σχολεία, αλλά αυτό επιτρέπεται. Γιατί αυτό είναι αποδεκτό; "
"Προς στήριξη της διαφορετικότητας, ίσως οι μουσουλμάνοι μαθητές θα πρέπει να πάνε μια μέρα χωρίς μαντήλα σχολείο» είπε ένας άλλος.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις