ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ....Τούρκος ΥΠΕΞ: "Η Τουρκία μπορεί να καταλάβει την Ρωσία εντός επτά ημερών"!





Σε μία δήλωση που θα μπορούσε να είναι και χιουμοριστική ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι "Η Τουρκία μπορεί να καταλάβει την Ρωσία εντός επτά ημερών"!
Τουλάχιστον προσέθεσε στην
συνέχεια το "διευκρινιστικό" "μαζί με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους"!

Τώρα, ποιο ΝΑΤΟ (εκτός από τις ΗΠΑ που είναι ... κάπως μακριά και την Τουρκία, ολόκληρο μαζί το ΝΑΤΟ παρατάσσει τα μισά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ απ'όσα παρατάσσει ολόκληρη η Ρωσία), και ποιοι "περιφερειακοί σύμμαχοι" (μάλλον εννοεί την Σουηδία, την Φινλανδία και την Ουκρανία με την Μολδαβία), που όλοι μαζί οι "περιφερειακοί" έχουν μείνει μετά τις αμυντικές περικοπές 25 ετών με τις μισές ένοπλες δυνάμεις απ'ότι η Βόρεια Στρατιωτική Διοίκηση της Ρωσίας.

Και όλα αυτά βέβαια χωρίς να βάζουμε τα πυρηνικά στο "ισοζύγιο ισχύος"...

Και όταν αναφέρεται στο ΝΑΤΟ προφανώς αναφέρεται και στην Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα θα πολεμήσει στο πλευρό της Τουρκίας για να νικήσουν την Ρωσία σε επτά ημέρες!

H προκλητική αυτή δήλωση έκανε τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, αλλά περιέργως στην Ελλάδα δεν έφτασε μέχρι τώρα...

Ολόκληρη η δήλωση Τσαβούσογλου έχει ως εξής: "Δεν θέλουμε ένταση με την Ρωσία. Αλλά αν χρειαστεί να φτάσουμε σε πόλεμο να ξέρετε ότι Η Τουρκία μπορεί να καταλάβει την Ρωσία εντός επτά ημερών! Με την βοήθεια του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών συμμάχων μας θα κυριεύσουμε την Ρωσία"!

Το ζήτημα είναι γιατί κάνει τέτοιες πρωτοφανείς δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Για να φανεί ότι μπορεί να ρυμουλκήσει το ΝΑΤΟ σε μία ολοκληρωτική σύγκρουση με την Ρωσία; Πραγματικά αφελής προσέγγιση.

Κι επικίνδυνη για την ίδια την Τουρκία, αν οι σύμμαχοι δεν δείξουν προθυμία να πολεμήσουν με την Ρωσία και να την ... καταλάβουν και μείνει μόνης της...

Τι μένει ως εξήγηση για την δήλωση; Η ανατολίτικη πονηριά και το DNA με το θράσος του πρώην νομάδα της ασιατικής στέππας. Αλλη λογική εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί στην συγκεκριμένη τοποθέτηση

Συνέχιζοντας τις προκλήσεις αναφέρθηκε στην κατάρριψη του Su-24 και την στάση της ρωσικής κυβέρνησης λέγοντας:

« Μετά τη συντριβή του ρωσικού Sukhoi-24, η Ρωσία έχει αδράξει κάθε ευκαιρία για να υπονομεύσει την Τουρκία και ενώ δική μας κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ώριμη και έμπειρη κυβέρνηση η ρωσική κάνει το ακριβώς αντίθετο, αλλά η υπομονή μας έχει και όρια"!

"Δεν έχουμε κανέναν φόβο, ούτε τύψεις. Δρούμε με μετριοπάθεια, ώστε οι σχέσεις μας να επιστρέψουν στην κανονικότητα".

Kαι το "τελειώνει" λέγοντας το αμίμητο: "Η υπομονή μας έχει τα όρια της"

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι απειλούν μια πυρηνική υπερδύναμη ότι θα την καταλάβουν μέσα σε επτά ημέρες... με την βοήθεια των Δυτικών και των ΗΠΑ που θα φάνε και το... ξύλο για χάρη τους, και ταυτόχρονα είναι τόσο γενναιόδωροι που θέλουν να επιστρέψουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις πίσω στην "κανονικότητα".







ΠΗΓΗ





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις