Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το «παράλληλο πρόγραμμα»





Ένα τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από τον κ. Βίζερ στον Γ. Χουλιαράκη, ήταν αρκετό για να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για το «παράλληλο πρόγραμμα»...
 Όπως μετέδωσε το Mega, οι δανειστές απαίτησαν να μην καταθέσει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς περιελάμβανε ρυθμίσεις υπέρ διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων. Οι δανειστές, διαφώνησαν γιατί δεν είχε αποτυπωθεί το
κόστος των μέτρων στον προϋπολογισμό και επίσης δεν είχε υπάρξει προ-συνεννόηση με τους θεσμούς.

  Παράλληλα, οι δανειστές θεώρησαν ότι 10 με 15 μετρά στο «παράλληλο πρόγραμμα» είναι αντίθετα σε ρυθμίσεις του μνημονίου που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν ήταν και κοστολογημένα.

  Έτσι, ο κ. Βίζερ τηλεφώνησε στον Γ. Χουλιαράκη και τον προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυρθεί θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και μπορεί να μην γίνει το σημερινό Euroworking Group που θα ξεκλείδωνε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

  Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, πηγές των δανειστών που δεν κατονομάζονται ανέφεραν ως ενδεικτικό μέτρο μια ρύθμιση για τους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα με ρύθμιση του 2011, το ωράριο είχε ανέβει στις 40 ώρες από 30 ώρες την βδομάδα. Ωστόσο, διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε την επαναφορά του ωραρίου στις 30 ώρες, δίχως να υπάρχει μείωση των μισθών. Αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια κι έτσι οι δανειστές ζήτησαν να αποσυρθεί όλο το κείμενο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις