Χιλιάδες διαδηλώνουν στην Ολλανδία μετά την απειλή αξιωματούχων να χτίσουν κέντρο ασύλου σε μικρή πόλη

gelderriot-627454


Χιλιάδες έξαλλοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν αφού αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σχέδια για τη στέγαση των μεταναστών στην πόλη τους. Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές σε μια προσπάθεια να διαλύσει το πλήθος στην Geldermalsen, στις Κάτω Χώρες, όπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Εικόνες και βίντεο από το περιστατικό έδειξαν δεκάδες νέους να
γκρεμίζουν φράχτες, ρίχνοντας μπουκάλια μπύρας και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προτεινόμενου κέντρου για τους αιτούντες άσυλο στην πόλη των 27.000 κατοίκων.
Μέχρι στιγμής έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις, είναι δεν είναι ακόμα σαφές πόσες. Κανένας σοβαρός τραυματισμός δεν αναφέρθηκε.
netherlands2-416374
netherlandsmap-416376
Μια συνάντηση του συμβουλίου της πόλης για να αποφασίσει εάν για την κατασκευή του κέντρου για να στεγάσει 1.500 αιτούντες άσυλο αναγκαστικά ματαιώθηκε.
Η συνάντηση ματαιώθηκε δραματικά καθώς οι διαδηλωτές έσπρωχναν ατυνομικούς και συμβούλους μέσα στο κτίριο του Δημαρχείου.
Η αστυνομία καλούσε τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης, σφράγισε το δημαρχείο, αλλά οι διαδηλωτές πέταξανσ το κτίριο μπουκάλια, τούβλα και πυροτεχνήματα. Πολλά παράθυρα έσπασαν.
Τα ΜΑΤ έφτασαν με 15 μικρά λεωφορεία για την αντιμετώπιση της αναταραχής.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε συγκρούσεις και έχουν τουλάχιστον 14 συλλήψεις έχουν γίνει, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.
Η δήμαρχος Miranda de Vries έγραψε ότι όλοι στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν ασφαλείς, προσθέτοντας ότι ήταν λυπημένη για το περιστατικό.


Το περιστατικό ήταν η μεγαλύτερη επίδειξη του αντιμεταναστευτικού συναισθήματος στις Κάτω Χώρες από τότε που χούλιγκαν επιτέθηκαν σε συριακό κέντρο προσφύγων τον Οκτώβριο.
Ο Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Klaas Dijkhoff, δήλωσε:«Δεν συμπεριφερόμαστε έτσι ο ένας στον άλλον στην Ολλανδία. Αυτό είναι ανήκουστο. "
Η άφιξη των χιλιάδων προσφύγων στην Ολλανδία, ως μέρος της εισροής προσφύγων στην Ευρώπη έχει προκαλέσει εντάσεις.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί από τους Σύρους έχουν έρθει μέσω της Τουρκίας, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις