Ο αμερικανικός στρατός φτιάχνει τον δικό του Iron Man!


http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/10/18/TALOS_Future_Army_Soldier_Wide-660x440.jpg 

 Το πρόγραμμα προστατευτικής θωράκισης «TALOS» που αλλάζει τα δεδομένα.
Σε μια επιχείρηση στο Αφγανιστάν, ένα μέλος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκε από σφαίρα καθώς έμπαινε σε οίκημα. Δύο χρόνια μετά το συμβάν, ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται ένα βήμα προτού εισάγει στην πρώτη γραμμή του πυρός τον δικό του "Iron Man" – ή τουλάχιστον κάτι που θα παραπέμπει στην τεχνολογικά προωθημένη
θωράκιση του γνωστού υπερ-ήρωα.
Βεβαίως, σε αντίθεση με εκείνον του Χόλιγουντ, ο εξοπλισμός αυτός δεν θα δίνει στον κάτοχό του την ικανότητα να πετά. Όμως, θα έχει μια ιδιότητα που θα παραπέμπει στην κινηματογραφική εκδοχή: θα είναι κατασκευασμένος από υγρή θωράκιση που θα μπορεί να στερεοποιείται όταν χρειάζεται.
Το όνομα της προστατευτικής αυτής θωράκισης είναι TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) και με αυτήν τα στρατεύματα θα είναι καλύτερα προστατευμένα. Ιδιαίτερα, αναμένεται να επωφελείται ο πρώτος στρατιώτης που εισβάλλει σε ένα κτίριο και είναι εξαιρετικά ευπρόσβλητος.
Μια ομάδα ακαδημαϊκών, στελεχών της βιομηχανίας όπλων, και ειδικών από το Πεντάγωνο προσπαθούν να βελτιώσουν τον εξω-σκελετό της προστατευτικής στολής, ο οποίος θα προσφέρει υπέρτερη βαλλιστική προστασία και νέες δυνατότητες επικοινωνιών και ορατότητας μέσω τεχνολογίας ενσωματωμένης στο κράνος.
«Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινήσαμε όταν χάσαμε έναν στρατιώτη σε αποστολή. Ο πρώτος που μπήκε σε ένα συγκεκριμένο κτίριο δέχθηκε πυρά από τον εχθρό και τραυματίστηκε θανάσιμα. Μετά το συμβάν, αναρωτηθήκαμε: 'Δεν θα μπορούσαμε να τον είχαμε προστατέψει καλύτερα;'» λέει ο Στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Αποστολών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το συνολικό κόστος του προγράμματος TALOS παραμένει άγνωστο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις