"ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

usa 2
 
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό popularmechanics.com η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο «μυρίζει μπαρούτι» εδώ και πάρα πολύ καιρό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Οι πιέσεις προς το Αμερικανό Πρόεδρο να «δράσει» εναντίον της Ρωσίας και η αποφασιστικότητα του Ρώσου Προέδρου , δεν απέχει από το παρακάτω σενάριο του περιοδικού.
Το ακόλουθο σενάριο είναι φανταστικό, αλλά είναι βασισμένο σε πληροφορίες ανοικτών πηγών OSINT, για το στρατιωτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί μέσα και γύρω από τη Μέση Ανατολή, αλλά και τις διαθέσεις των δύο πλευρών.
Μέρος Πρώτο: παρακολούθηση και κλιμάκωση
Το πιλοτήριο ενός F-22 Raptor είναι ένα μοναχικό μέρος. Παρά την μεγάλη συζήτηση σχετικά με τον δίκτυο-κεντρικό πόλεμο , τους ενσωματωμένους αισθητήρες και την ανταλλαγή πληροφοριών, ο πιλότος του Raptor είναι μόνος του στον ουρανό.
Σήμερα, το μονοθέσιο stealth μαχητικό αεροσκάφος πετά σόλο σε μια αποστολή σε «προσβαλλόμενο εναέριο χώρο», ο οποίος στην στρατιωτική ορολογία σημαίνει ότι ο χώρος αυτός μπορεί να προσβληθεί από εχθρικούς πυραύλους . Το αμερικανικό μαχητικό έχει ως αποστολή τα συριακά ελικόπτερα .
Το Raptor ως κορυφαίο μαχητικό εναέριας υπεροχής του κόσμου, είναι φτιαγμένο για υπεροχή σε αερομαχίες με άλλα μαχητικά . Αλλά αυτή η αποστολή έχει ένα πολύ πιο ταπεινό στόχο,  το μικρό στόλο  συριακών ελικοπτέρων τα οποία βομβαρδίζουν ρίχνοντας βόμβες βαρέλια (barrel bombs) σε περιοχές που εδρέυει η συριακή αντιπολίτευση. Οι barrel bombs , είναι  εκείνες οι  βόμβες οι οποίες  τρομοκρατούσαν  τους πολίτες της Συρίας για πολλά χρόνια μιας και περιέχουν δοχεία με αέριο χλώριο .
Σύμφωνα με το περιοδικό η χρήση από το καθεστώς του Άσαντ ενός τέτοιου φαύλου όπλου δεν είναι πρωτοφανής. Το χλώριο που μεταφέρουν οι «βόμβες»  αυτές έπληξε τρία χωριά τον Απρίλιο του 2014 σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας 500 άτομα.
Πιο πρόσφατα, το αέριο αυτό «χτύπησε» και τις δυνάμεις του αποκαλούμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που βρίσκεται κάτω από την ανηλεή επίθεση των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας και του Ιράν καθώς και της λιβανέζικης οργάνωσης της Χεζμπολάχ .
Οι αμυντικές θέσεις των Σύρων ανταρτών , που επλήγησαν από  βόμβες με αυτό  το αέριο   τους εξουδετέρωσαν πλήρως . Αυτή είναι η  μέθοδος που χρησιμοποιεί το καθεστώς του Άσαντ για να κερδίσει τον πόλεμο, τονίζει το σενάριο των Αμερικανών.
Ξαφνικά η γενικευμένη  παγκόσμια καταδίκη αυτού του τύπου βομβών,  έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο σε όλο τον κόσμο, ώστε να αναγκάσει την συμμαχία υπό αμερικανική ηγεσία να δράσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Οι εν λόγω «βόμβες βαρέλι» που μεταφέρουν τα συριακά ελικόπτερα ελικόπτερα δεν είναι εύκολη λεία για κάθε μαχητή της συριακής αντιπολίτευσης , αλλά και για τα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτουν οι ίδιοι .
Γι “αυτό και το πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικό μαχητικό stealth ξαφνικά προχωρά σε κατάρριψη των συριακών ελικοπτέρων. Αθέατα τα αμερικανικά μαχητικά εξουδετερώνουν τα συριακά ελικόπτερα σε χρόνο «μηδέν».
Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή κλιμάκωση από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του καθεστώτος Άσαντ. Αλλά ο Λευκός Οίκος και η διεθνής κοινότητα θα δούν αυτές τις επιθέσεις ως μια περιορισμένη επίθεση , με σκοπό να σταματήσει η χρήση αυτών των ειδεχθών χημικών όπλων.
Ο πιλότος του μαχητικού F-22 γνωρίζει  ότι τα συριακά ελικόπτερα είναι εκεί έξω. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται αμερικανικά αεροσκάφη AWACS με ραντάρ υψηλής ισχύος που σαρώνουν τον συριακό εναέριο χώρο. Τώρα ο πιλότος του Raptor ενεργοποιεί τον διακόπτη του ραντάρ AN / APG-77 του μαχητικού του.
Το ραντάρ είναι ένα υπερσύγχρονο ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) που χρησιμοποιεί ακτίνες που είναι εξαιρετικά ακριβείς.
Η τεχνολογία είναι με την πλευρά του F-22 , το οποίο αποτελεί το στοιχείο της έκπληξης. Μετά τις  πρώτες εβδομάδες της ρωσικής επέμβασης στην Συρία, κατά τις οποίες η Αμερική τέθηκε στο περιθώριο, κανείς δεν περίμενε μια επιθετική απάντηση από τον Λευκό Οίκο. Κανείς δεν αναμένει το Raptor να είναι στο κυνήγι των συριακών πολεμικών ελικοπτέρων .!!!
Το ραντάρ AESA του F-22 «κλειδώνει» σαφώς αμέσως τα τέσσερα ελικόπτερα. Το Raptor μπορεί να επιτεθεί από 40 μίλια μακριά, αλλά αυτό πλησιάζει στα 20 μίλια πριν εξαπολύσει τέσσερις πυραύλους αέρος –αέρος AIM-120C AMRAAM .
Τα συριακά ελικόπτερα εκρήγνυνται σαν τέσσερις φωτεινές φωτοβολίδες και πέφτουν φλεγόμενα στην έρημο σε συντρίμμια. Το Raptor έχει ήδη βάλει στο φούλ τους κινητήρες και κατευθύνεται  εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας κινούμενο με ταχύτητα ενός  Mach .
Μέρος 2: Αντίποινα και Ανταπόκριση
Η αμερικανική επίθεση αλλάζει το παιχνίδι στη Συρία. Από την αμερικανική βάση στην Χαβάη , έχουν μετασταθμεύσει 20 F-22S στην αεροπορική βάση στην Μέση Ανατολή από τον Σεπτέμβριο, ( Σ.Αραβία-Κατάρ).
Η παρουσία τους έχει σκοπό να τερματίσει την εναέρια κυριαρχία του καθεστώτος Άσαντ, για να διατηρηθεί το αμερικανικό κύρος στην Συρία.
Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι «βράζουν από θυμό» . Δεν είναι μόνο ότι η επίθεση των ΗΠΑ. Είναι ότι τα ρωσικά μαχητικά που αποτελούν συνοδεία για την προστασία των ελικοπτέρων του Άσαντ, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα προστατεύσουν .
Τα F-22S είναι εκτός παραμέτρων βολής των ρωσικών SU-34 και εξαφανίζονται χωρίς καν να εντοπιστούν.
Ακόμα χειρότερο είναι ότι το συριακό καθεστώς δεν διαθέτει κατάλληλα αντιαεροπορικά συστήματα εναντίον των αμερικανικών αεροσκαφών F-22S.
Εκτός όμως από τα 5η γενιάς αεροσκάφη F-22, όλα τα υπόλοιπα αμερικανικά μαχητικά ευρίσκονται εντός παραμέτρων βολής των ρωσικής κατασκευής συριακών βλημάτων εδάφους-αέρος,  τα οποία  απειλούν και τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ.
Αλλά σε περίπτωση που οι Σύροι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα προκαλέσουν την επανεμφάνιση των F-22S πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, τα οποία θα καταστρέψουν  όλες τις συριακές υποδομές και αεροδρόμια , αθέατα.
«Ο Πούτιν όμως έχει καταστήσει σαφές ότι το γεγονός της παρακολούθησης και της κατάρριψης των συριακών ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ δεν θα μείνει ατιμώρητο, αλλά έτσι θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
Οι Αμερικανοί θα απαιτηθεί να ενεργοποιήσουν όλες τις βάσεις τους στην Μεσόγειο. Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κρίκο στην στρατιωτική εκστρατεία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.
Χωρίς ανεφοδιασμό, τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη θα είναι σε θέση να παραμείνουν στο πεδίο της μάχης μόνο λίγα λεπτά, και δεν θα έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την περιοχή ( εναέρια υπεροχή).
Οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν ανεφοδιασμό από αέρος πάνω από περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους. Αεροσκάφη KC-135 θα πετάξουν από βάσεις από την Ελλάδα, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η περιοχή που καλύπτεται από το ραντάρ του συνασπισμού, και τα ρωσικά αεροσκάφη θα πάρει στην κυριολεξία «φωτιά».
Σκοπός των Αμερικανών για όλα αυτά σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι το καταδρομικό «Moskva», το οποίο καλύπτει πλήρως της Συρία με τους ναυτικής εκδόσεως πυραύλους S-300V.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να καταστρέψουν το καταδρομικό «Moskva», διότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν είναι αρκετά ισχυρή με την παρουσία αυτού του πλοίου αναφέρει το περιοδικό.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία επιλέγει μια άλλη επιλογή , το στόλο της Κασπίας και την εκτόξευση πυραύλων Cruise *ν Αυτό το είδαμε πρόσφτα).
Αυτή τη φορά ο στόχος είναι στην Τουρκία και η Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ , μια σημαντική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Οι Τούρκοι είναι τελείως ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτές τις  καταιγιστικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.
Τουρκικά και αμερικανικά αεροσκάφη εμπλέκονται σε αερομαχίες με την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία αυξάνει την πίεση στην Ανατολική Ουκρανία, και στην Συρία, και συγχρόνως απειλεί την Ευρώπη με την στρατιά της δυτικής περιφέρειας , δηλαδή 200. 000 άνδρες  1000 αεροσκάφη, 3000 άρματα κά  . Βουνά τα πτώματα και από τις δύο πλευρές, καταλήγει το σενάριο.
Εάν αυτό είναι φανταστικό σενάριο τότε…
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις