Γιατί η Ιαπωνία έχει τα πιο υγιή παιδιά στον κόσμο;

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/900x450/01_64_008.jpg

Η Ιαπωνία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, έχει τα πιο υγιή παιδιά στον κόσμο και το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Ιάπωνες -άνδρες και γυναίκες- αναμένεται ότι θα ζήσουν περίπου 73 χρόνια χωρίς οποιαδήποτε σημαντική ασθένεια ή αναπηρία ενώ το συνολικό προσδόκιμο ζωής τους είναι τα 84 χρόνια.
Ποιο λοιπόν είναι το μυστικό που έχουν
οι Ιάπωνες; Σύμφωνα με τους συντάκτες Naomi Moriyama και William Doyle, «σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, οι Ιάπωνες τρώνε κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα και έχουν ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Περισσότερο ψάρι, ρύζι, περισσότερα φυτικά προϊόντα, λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά, επιδόρπια μικρότερα και πιο λογικό μέγεθος μερίδων.»
Εκτός τις μικρές μερίδες, η Naomi Moriyama σημειώνει επίσης ότι οι Ιάπωνες έχουν αυξημένη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τους λαούς άλλων χωρών. Απολαμβάνουν πίτσα, παγωτό ή τσιπ από καιρό σε καιρό, αλλά οι μερίδες είναι μικρότερες και λιγότερο συχνές.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα παιδιά στην Ιαπωνία είναι στην κορυφή της λίστας με τα πιο υγιή παιδιά, είναι η άσκηση, που αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από το 98% των μαθητών μετακινούνται με τα πόδια ή με το ποδήλατο στο σχολείο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις