Ρόδος: Καταστηματάρχης εμπόδισε ασθενοφόρο - Πέθανε ο ασθενής

http://www.zougla.gr/assets/images/1822841.jpg

«Πυρ και μανία» είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου, με αφορμή ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Παλιά Πόλη.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα , ένα καταστηματάρχης εμπόδισε την διέλευση ασθενοφόρου, αρνούμενος να μετακινήσει ομπρέλα του καταστήματός του από δημόσιο χώρο.
Το περιστατικό, που δεν είναι το μοναδικό, είχε ως αποτέλεσμα να φθάσει με καθυστέρηση πέντε περίπου λεπτών το ασθενοφόρο και οι
διασώστες στο σπίτι όπου υπήρχε υπερήλικας ασθενής, ο οποίος τελικά κατέληξε.
Το χρονικό του αίσχους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου έπειτα από αναφορά που σχηματίστηκε, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να ασκηθούν άμεσα βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για την απίστευτη αυτή συμπεριφορά.
Η θλιβερή αυτή υπόθεση διαδραματίστηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, όταν οικογένεια κατοίκων της Παλιάς Πόλης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε κατεπειγόντως βοήθεια, επειδή ένας υπερήλικας παρουσίαζε προβλήματα υγείας.
Αμέσως το ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο της Παλιάς Πόλης, ασθενοφόρο όπως κι έγινε. Όταν το ασθενοφόρο έφθασε σε συγκεκριμένη οδό διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να περάσει εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων και των ομπρελών που υπήρχαν από τουλάχιστον πέντε καταστήματα.
Ο οδηγός του ασθενοφόρου έκανε χρήση της σειρήνας και αμέσως οι τέσσερις από τους πέντε καταστηματάρχες έσπευσαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να τραβήξουν πίσω ομπρέλες και καθίσματα. Όλοι εκτός από έναν. Ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να το κάνει.
Το γεγονός άφησε άναυδους τους διασώστες τους ΕΚΑΒ αλλά και τους συναδέλφους του.
Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί η αστυνομία κι έτσι σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες και τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Εν τω μεταξύ κάτοικοι και άλλοι καταστηματάρχες, ανέλαβαν να μεταφέρουν οι ίδιοι την ομπρέλα που εμπόδιζε κι έτσι το ασθενοφόρο τελικά μπόρεσε να περάσει.
Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν αμέσως στις απαιτούμενες συστάσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη που αρνήθηκε να μεταφέρει τα είδη του καταστήματός του από τον κοινόχρηστο χώρο για να περάσει το ασθενοφόρο, ωστόσο, επιβάλλεται η λήψη μέτρων.
Ήδη το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ κατέθεσε σχετική αναφορά στην αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε ήδη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία τώρα αναμένεται να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις