4 στους 10 μουσουλμάνους στη Δανία θέλουν το Κοράνι να χρησιμοποιείται στους νόμους του κράτους.


korani


Σχεδόν το 40 % εκατό των Δανών Μουσουλμάνων θα ήθελαν να δουν τους νόμους της χώρας να βασίζονται εν μέρει στο Κοράνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση για to Jyllands Posten. Υποστηρικτές του αντι-μεταναστευτικού κινήματος λένε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι "ο αριθμός των μουσουλμάνων στη Δανία είναι ένα πρόβλημα."
Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από το Wilke για την Jyllands-Posten, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 10% των μουσουλμάνων που ρωτήθηκαν δήλωσε ότι
η δανική νομοθεσία θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στο Κοράνι, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο πιστεύει ότι η νομοθεσία της χώρας θα πρέπει να είναι ένα μείγμα από το ισλαμικό ιερό βιβλίο και το σύνταγμα της Δανίας.
dan1
"Όταν κάποιος πιστεύει ότι το Κοράνι πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη νομοθεσία και για τη ζωή στην κοινωνία, και όταν κάποιος πιστεύει - όπως έχουν δείξει προηγούμενες δημοσκοπήσεις - ότι οι γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας θα πρέπει να καλυφθούν, τότε αυτός δεν επιθυμεί να είναι τμήμα της Δανικής κοινωνίας και είναι παραλήρημα να ενεργούν σαν να ήταν αυτοί πρώτα εδώ και εμείς οι υπόλοιποι να ήρθαμε αργότερα. Είναι απίστευτα αγενές, "δήλωσε ο Martin Henriksen, ένας εκπρόσωπος του Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος.
dan2
Σε δήλωσή του στο RT, το Δανέζικο Συντηρητικό Κόμμα, δήλωσε: «Αυτό που λέμε στην εκστρατεία μας είναι ότι θέλουμε να σταματήσει αυτή η μορφή του ισλαμισμού, μια μορφή που έχει πολλές ιδέες κοινές με το ναζισμό, και αυτό είναι, αυτό που λέμε, Nαζι- ισλαμισμός. Είναι η μορφή του Ισλαμισμού που εφαρμόζουν η Boko Haram και το Ισλαμικό Κράτος.. "
Οι Μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν το 5 % του πληθυσμού της Δανίας, κι αποτελούν την μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στη χώρα.
dan3





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις