H Φινλανδική αστυνομία απαγόρευσε την αναγνώριση των μεταναστών ως υπόπτους για ποινικά αδικήματα

police finland


Οι αρχές θέλουν να αποφύγουν «ρατσιστικές» αντιδράσεις από επικριτές της εισροής μεταναστών.
Οι φινλανδοί αστυνομικοί έχουν πάρει εντολή από το εθνικό συμβούλιο αστυνομίας της χώρας να μην αναγνωρίσουν δημοσίως τους μετανάστες ως υπόπτους για ποινικά αδικήματα λόγω ανησυχιών ότι κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει μια «ρατσιστική» σπασμωδική κίνηση ενάντια στο κύμα αιτούντων ασύλου που εισέρχονται στη Σκανδιναβία.
Η νέα καθοδήγηση, σύμφωνα με το
φιλανδικό Iltalehti.fl, έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την "αρνητική" συμπεριφορά που συνδέεται με τους αιτούντες άσυλο, καθώς και τη διατήρηση του «νόμου και της τάξης και την αίσθηση της ασφάλειας" και να μην προκαλεί τους τοπικούς πληθυσμούς οι οποίοι είναι αντίθετοι στους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα.
Διατηρώντας το μητρώο του μετανάστη εμπιστευτικό, το διοικητικό συμβούλιο της αστυνομίας ελπίζει ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται από τους αιτούντες άσυλο δεν θα "προκαλέσουν θυμό."
Η εντολή σημαίνει ότι τα δελτία τύπου ή οι δημόσιες εκκλήσεις για βοήθεια στον εντοπισμό υπόπτων, δεν θα περιλαμβάνουν τα στοιχεία ταυτότητας που θα καθορίζουν τον ύποπτο ως μετανάστη, πράγμα που καθιστά ευκολότερο για τους επίδοξους εγκληματίες και βιαστές να αποφύγουν τον εντοπισμό.
Αυτό είναι ανήκουστο, δεδομένου του ανησυχητικού αριθμού των βιασμών που έλαβαν χώρα μέσα και γύρω από τα στρατόπεδα φιλοξενίας μεταναστών, καθώς επίσης και της επιδημίας βιασμών στη Σουηδία, για την οποία οι μουσουλμάνοι μετανάστες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό.
Οι αρχές στη Γερμανία καλύπτουν μέχρι και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους μετανάστες.
Τον περασμένο μήνα προέκυψε ότι η αστυνομία στη Γερμανία αποσι'ωπησε μια έξαρση των βιασμών εναντίων παιδιών που διαπράχθηκαν από τους Μουσουλμάνους μετανάστες μέσα και γύρω από τους καταυλισμούς προσφύγων έτσι ώστε να μην "νομιμοποιήσει" τους επικριτές της μαζικής μετανάστευσης.
Ο κορυφαίος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Γερμανίας ZDF, επίσης, αρνείται να δειξει ιστορίες εγκλήματος με μουσουλμάνους υπόπτους βιασμών, διότι, σύμφωνα με τα λόγια της Αρχισυντάκτη Ina-Maria Reize-Wildemann, "Δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε την κατάσταση και να μεταφέρουμε μια κακή διάθεση. Οι μετανάστες δεν αξίζουν κάτι τέτοιο. "
Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται επίσης με το Facebook σε ένα πρόγραμμα για να λογοκρίνει μηνύματα εναντίων των μεταναστών. Η πρωτοβουλία αυτή εποπτεύεται από την Anetta Kahane, μια πρώην πληροφοριοδότη της Στάζι, της επίσημης μυστικής αστυνομίας της πρώην κομμουνιστικής κυβέρνησης της Ανατολικής Γερμανίας.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις