Νετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, μόνο να τους... απελάσει


http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/da37d829b99fb4723beed8ccdbdeee82_XL.jpg,qt=-62169984000.pagespeed.ce.TVc7sNvI36.jpg 

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, ο μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, ήταν αυτός που του έβαλε την ιδέα».
Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την Τετάρτη, μιλώντας στο Διεθνές Σιωνιστικό Συνέδριο, προκαλώντας την έντονη κατακραυγή του ακροατηρίου, όπως μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.
Όπως είπε
χαρακτηριστικά, «ο Χίτλερ δεν ήθελε να τους εξοντώσει, μόνο να τους απελάσει. Και τότε ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, πήγε στον Χίτλερ και του είπε: "Αν τους απελάσεις τότε θα έρθουν όλοι εδώ (στην Παλαιστίνη)"». Σύμφωνα με τον Νετανιάχου ο Χίτλερ τον ρώτησε τι να τους κάνει κι εκείνος του απάντησε: «Κάψ'τους».
Η συζήτηση, σύμφωνα με τον Νετανιάχου έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1941.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει τέτοια σχόλια. Το 201'2 στην Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) είχε χαρακτηρίσει τον αλ Χουσέινι ως τον "αρχιτέκτονα" του Ολοκαυτώματος.
Ο Αλ-Χουσεϊνί ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία, αφορούσε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του '30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία.
Οι περισσότεροι ιστορικοί κι ερευνητές πάντως απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπήρξε μια τέτοια συνάντηση και υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την εξόντωση των Εβραίων ελήφθη από τον Χίτλερ, με στόχο να κερδίσει την εύνοια του Αλ-Χουσεϊνί, ο οποίος δεν ήθελε ένα μαζικό κύμα μετανάστευσης προς τα παλαιστινιακά εδάφη.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις