Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατηγορεί τον Σόρος ότι αποθηκεύει κύματα προσφύγων για να αποδυναμώσει την Ευρώπη

orban


Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος ότι είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των "ακτιβιστών" που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη, με την υποστήριξη των προσφύγων που κατευθύνονται προς την Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.
"Το όνομά του είναι ίσως το ισχυρότερο παράδειγμα αυτών που υποστηρίζουν οτιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη, αυτών που
υποστηρίζουν όλα όσα αλλάζουν τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Kossuth.
"Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες, ακούσια γίνονται μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου του ανθρώπινου λαθρεμπορίου."
Ομάδες δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τον Orban για την οικοδόμηση ενός αγκαθωτού φράχτη στα σύνορα, για την αυστηρή νομοθεσία για το άσυλο και την ενίσχυση της υποστήριξης του στους ψηφοφόρους με αντι-μεταναστευτική ρητορική.
Ο Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγγαρία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στην ανατολική Ευρώπη και μέσω των ιδρυμάτων του και του πανεπιστημίου του δίνει επιχορηγήσεις σε οργανισμούς που παρέχουν νομική συνδρομή στους αιτούντες άσυλο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις