Εκτελέστηκε ο Τούρκος αρχηγός των ισλαμιστών στην Συρία Ali al-Turki από ρωσικές ειδικές δυνάμεις



Νέο πλήγμα για την Τζαμπάτ Αλ Νούσρα στην Συρία αφού ο Τούρκος αρχηγός της Ali al-Turki εκτελέστηκε σήμερα στην Χάμα σε μια νέα κοινή επιχείρηση ρωσικών και συριακών δυνάμεων.
Στο μεταξύ απομονώνεται πλέον η νυν αμερικανική κυβέρνηση για την στάση της στο συριακό ζήτημα αφου ό ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ανήκων στο ίδιο κόμμα των Δημοκρατικών με τον Μ.Ομπάμα, Τζίμμι Κάρτερ προχώρησε σε μια
γενναιόδωρη απόφαση να δώσει στην Ρωσία του χάρτες του ιδρύματός του με τις επικαιροποιημένες θέσεις των τζιχαντιστών στην Συρία.
Με την χρήση των χαρτών αυτών σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία εντόπισε χθες τα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα στη Συρία όπου και τα εξολόθρευσε ενώ σήμερα εκτέλεσε και τον νέο αρχηγό-διάδοχο της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα τον Ali al-Turki, γνωστό και σαν Muhajer,ο οποίος ήταν Τούρκος πολίτης και θεωρείται ο σύνδεσμος της τουρκικής ΜΙΤ με την τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Τούρκος τζιχαντιστής σκοτώθηκε κοντά στην Χάμα στην βορειοανατολική Συρίας.
Σημειώνεται ότι χθες στο Χαλέπι είχε σκοτωθεί ο ηγέτης της οργάνωσης ο γεννημένος στην Αίγυπτο Abu Suleiman al-Masri. Το»ξεδόντιασμα» διευκολύνθηκε αρκετά από τις πληροφορίες του πρώην Αμερικανού προέδρου ο οποίος φέρεται να διαφωνεί κάθετα με τις απόψεις της κυβέρνησης Ομπάμα αλλά και των «γερακιών» της Ουάσιγκτον που έχουν εκθέσει τις ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη ως υποστηρικτές των τζιχαντιστών προκειμένου να ανατραπεί ο πρόεδρος Μ.Άσαντ.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τυγχάνει ακόμα πολύ καλής πληροφόρησης από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και η βοήθειά του εγκωμιάστηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Την απόφαση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.
«Πράγματι, ο Τζίμι Κάρτερ προτείνει στη Ρωσία να στείλει χάρτες σε εμάς που έχουν σχεδιαστεί στο προεδρικό κέντρο του και δείχνουν τις τρέχουσες θέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων, του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ομάδων», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Τα ληφθέντα γεωγραφικά στοιχεία δεν είναι απόρρητα και τα περισσότερα βρίσκονται στην διαδικτυακή σελίδα του Κέντρου του Κάρτερ. Ταυτόχρονα, δεχθήκαμε με ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ‘’ αυτή την κίνηση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος προφανώς κάνει ειλικρινή έκκληση για κοινές προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ανησυχεί για την τύχη του συριακού λαού», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.
«Η Ρωσία ελπίζει ότι το Πεντάγωνο θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Τζίμι Κάρτερ», δήλωσε η Ζαχάροβα.
«Φυσικά, κατά την άποψη μας, θα ήταν πολύ πιο λογικό και αποτελεσματικό αν η ίδια εποικοδομητική προσέγγιση επιδεικνυόταν από εκείνους που σήμερα στην Ουάσιγκτον έχουν πλήρη πληροφόρηση σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό και έχουν τη δύναμη να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Θα ήταν απολύτως λογικό να αναμένουμε μια απάντηση σε αυτό το αίτημα της Ρωσίας «από έναν άλλο κ. Κάρτερ, δηλαδή, δηλαδή τον σημερινό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον», είπε η Ζαχάροβα.
«Δυστυχώς, το Πεντάγωνο έχει μέχρι στιγμής αποφύγει όχι μόνο την προτεινόμενη ημερομηνία ανταλλαγής για τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά έχει-ακριβώς με τον ίδιο τρόπο- αποφύγει συνεργασία για παράδειγμα στον ανθρωπιστικό τομέα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.
«Μιλάμε για την έρευνα και διάσωση των στρατιωτικών πληρωμάτων των αεροσκαφών. Αν και θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επηρεάσει, μεταξύ άλλων, τους πιλότους των ΗΠΑ. Όπως γνωρίζετε, η πρότασή μας απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ», τόνισε η ίδια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι «ρωσικές ειδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Νέα Ρωσία και στάλθηκαν στην Συρία».
Επιπλέον η WSJ γνωστοποίησε αυτό που σας είχαμε πει εδώ και ημέρες: Στάλθηκε η άκρως απόρρητη ειδική ομάδα «Ζaslon» μαζί με 20 αξιωματούχους της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Μαζί με τις δυνάμεις των Πεζοναυτών της 810ης ταξιαρχίας από την Κριμαία, ήρθαν στη Συρία κάτω από άκρα μυστικότητα οι περιβόητες ρωσικές ειδικές δυνάμεις με το όνομα «Zaslon».
H ομάδα «Zaslon» χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο, «για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) στο εξωτερικό.
Αν και υπάρχουν μέλη της GRU που εργάζονται στο Υπουργείο Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό, παρόλ” αυτά η ειδική ομάδα «Zaslon» δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε έλεγχο από τα μέλη αυτά ή τον τακτικό ρωσικό στρατό, παρά μόνο από την Ρωσική Πρεσβεία, που βρίσκεται στην Δαμασκό στην οδό Ομάρ Μπιν Χαττάμπ, ανέφερε το άρθρο.
«Άδειασμα» στον Μ.Ομπάμα και στις πολιτικές της κυβέρνησής του όμως έκανε και ο κύριος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ που θεωρεί ότι αν οι ΗΠΑ επέτρεπαν στους Σαντάμ Χουσέιν και Μουάμαρ Καντάφι να ζουν και να είναι στην εξουσία τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
«100%», απάντησε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο CNN που προβλήθηκε σήμερα.
Ο Τραμπ απάντησε ότι το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο κοσμικοί «μπααθικοί» ηγέτες Σ.Χουσέιν και Μ.Καντάφι αντίστοιχα δεν είχαν εκδιωχθεί και θανατωθεί
Ο Σαντάμ Χουσέιν απομακρύνθηκε από την εξουσία έπειτα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 και ο Μ.Καντάφι έπειτα από τον αιματηρό-υποκινούμενο από ΗΠΑ και Δύση- εμφύλιο το 2011 που οδήγησε τελικά σε ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση (κάτι που οι ΗΠΑ επεδίωκαν από την αρχή).
«Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη. Κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος (ο Χουσέιν) σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά (η χώρα) ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας, ειλικρινά δεν υπάρχει Ιράκ και δεν υπάρχει Λιβύη. Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί».
«Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσέιν ή τον Καντάφι. Οι συνθήκες είναι χειρότερες από ποτέ».
Στις ΗΠΑ παρατηρείται πλέον εδώ και καιρό ένα ρεύμα που επιδιώκει την συμφιλίωση με την Ρωσία μετά τις επιζήμιες συμπεριφορές της αμερικανικής κυβέρνησης, στο συριακό και στο ουκρανικό ζήτημα, που έχουν αυξήσει τον κίνδυνο για έναν μελλοντικό πυρηνικό εφιάλτη και έχει προκαλέσει οικονομικές ζημιές σε όλο τον πλανήτη.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις