10 «δυτικές» συνήθειες που απαγορεύονται στη Σαουδική Αραβία

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/10/saudi2-630x360.jpg


Η Σαουδική Αραβία είναι ένα θεοκρατικό βασίλειο στο οποίο ισχύει και εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος της Σαρία.
Απλά καθημερινά πράγματα στη Δύση, στη Σαουδική Αραβία μπορούν να σας βάλουν φυλακή. Στην καλύτερη περίπτωση, διότι επίσης μπορεί να τιμωρηθείτε με μαστίγωμα ή και να χάσετε το κεφάλι σας.
Δείτε ποια είναι τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να
κάνετε στη Σαουδική Αραβία.
Απαγορεύονται οι πορνό εικόνες σε κινητά, τάμπλετ, κομπιούτερ
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να έχετε στα κινητά σας τηλέφωνα, στο τάμπλετ σας ή στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή εικόνες πορνό ή βίντεο. Απαγορεύεται ακόμα να έχετε και φωτογραφίες που οι εικονιζόμενοι είναι ντυμένοι προκλητικά.
Οι τελωνειακοί μπορούν να σας ελέγξουν το κινητό σας τηλέφωνο στο αεροδρόμιο για να διαπιστώσουν ότι δεν περιέχει πορνογραφικό υλικό.
Τι απαγορεύεται να φωτογραφίζετε
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να φωτογραφίζετε δημόσια και κρατικά κτίρια. Απαγορεύεται επίσης να φωτογραφίσετε τα παλάτια της βασιλικής οικογένειας και φυσικά τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Επίσης, απαγορεύεται να φωτογραφίζετε τους Σαουδάραβες δίχως τη συναίνεσή τους και μην τολμήσετε να στρέψετε ποτέ, μα ποτέ όμως, τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας προς γυναίκες. Εκεί την έχετε βάψει!
Απαγορεύεται το χοιρινό
Το χοιρινό κρέας απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία. Επίσης απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ.
Απαγορεύεται το «κόκκινο» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Η Σαουδική Αραβία έκρινε ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι ενάντια στη θρησκεία. Για αυτό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται η πώληση κόκκινων λουλουδιών αλλά και να φορέσετε κόκκινα ρούχα.
Απαγορεύονται οι κινηματογράφοι
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύονται οι κινηματογράφοι. Οι Σαουδάραβες για να δουν ταινία σε σινεμά συνήθως ταξιδεύουν μέχρι το Μπαχρέιν, που είναι άλλο κράτος.
Απαγορεύεται το μάθημα μουσικής στα σχολεία
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύονται τα μαθήματα μουσικής και εκμάθησης δυτικών μουσικών οργάνων. Όποιος θέλει να μάθει να παίζει πιάνο για παράδειγμα, μπορεί να το μάθει μόνο κρυφά με κίνδυνο να τιμωρηθεί αυστηρά.
Απαγορεύεται το γυμναστήριο στις γυναίκες
Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να πάνε σε γυμναστήριο. Μέχρι πρόσφατα ωστόσο επιτρεπόταν να διατηρεί κάποιος ιδιωτικό γυμναστήριο στο σπίτι του, αλλά πλέον και αυτή η «χαρά» απαγορεύτηκε από τη θρησκευτική Αστυνομία.
Απαγορεύονται οι άλλες θρησκείες εκτός του Ισλάμ
Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να λειτουργούν άλλες θρησκείες. Δεν υπάρχουν ναοί άλλων θρησκειών. Εάν ένας μουσουλμάνος εγκαταλείψει το Ισλάμ για άλλη θρησκεία, η ποινή είναι θάνατος.
Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στο αεροπλάνο
Κανείς ταξιδιώτης, Σαουδάραβας ή ξένος, δεν μπορεί να καταναλώσει αλκοόλ σε αεροπλάνο που πετά από ή προς τη Σαουδική Αραβία.
Απαγορεύεται η οδήγηση για τις γυναίκες
Οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν. Σε περίφρακτα συγκροτήματα κατοικιών, που μένουν πλούσιοι, εκεί οι γυναίκες μπορούν να οδηγήσουν αυτοκίνητο για μερικές εκατοντάδες μέτρα. Αλλά στους δημόσιους δρόμους οι γυναίκες δεν μπορούν να κάτσουν στο τιμόνι.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις