Τρόμος στo Iσραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Hamas στην πόλη Ashkelon του Ισραήλ, ισοπεδώνεται η Γάζα – Στους 3.200 οι νεκροί

Τρόμος στo Iσραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Hamas στην πόλη Ashkelon του Ισραήλ, ισοπεδώνεται η Γάζα – Στους 3.200 οι νεκροί 

Μπαράζ ρουκετών

από τη Λωρίδα της Γάζας κατά της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Ashkelon εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Hamas, καθώς ο πόλεμος με το Ισραήλ μαίνεται για τέταρτη ημέρα με τους νεκρούς να έχουν ήδη ξεπεράσει τους 3.200 και τους τραυματίες τους 6.000.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ezzedine al-Qassam, ο Abu Ubaidah, της ένοπλης πτέρυγας της Hamas, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ashkelon, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.
Σειρήνες ηχούν και στο βόρειο Ισραήλ όπως ανέφεραν με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).
Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, κονιορτοποιώντας ολόκληρες περιοχές παρά την απειλή των μαχητών της Χαμάς πως θα εκτελούν έναν αιχμάλωτο για κάθε χτύπημα σε σπίτι.
Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να πάρει «εκδίκηση», επιστρατεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους και θέτοντας τη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, υπό πλήρη πολιορκία.

 

 Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον είπε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Χαμάς το Σαββατοκύριακο ξεπέρασε τους 1.000.
Τα θύματα ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι, που πυροβολήθηκαν σε σπίτια, στους δρόμους ή σε ένα πάρτι χορού.
Δεκάδες Ισραηλινοί και κάποιοι ξένοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τα αντίποινα του Ισραήλ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 770 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 4.000.
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι της Γάζας έμειναν άστεγοι.
Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Khan Younis της Γάζας, τα πτώματα τοποθετήθηκαν στο έδαφος σε φορεία με ονόματα γραμμένα στην κοιλιά τους.
Οι γιατροί κάλεσαν τους συγγενείς να παραλάβουν γρήγορα τα πτώματα γιατί δεν υπήρχε άλλος χώρος για τους νεκρούς.
9_31.JPG
Μονοπάτι Αίματος

Στο Ισραήλ δεν υπάρχει ακόμη επίσημος αριθμός νεκρών και αγνοουμένων από τις επιθέσεις του Σαββάτου.
Στη νότια πόλη Be'eri, όπου έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 100 πτώματα, εθελοντές με κίτρινα γιλέκα και μάσκες μετέφεραν τους νεκρούς έξω από τα σπίτια με φορεία.
Μακρύ, φαρδύ ίχνος αίματος τυλίγεται στο πάτωμα ενός σπιτιού όπου τα πτώματα είχαν συρθεί στον δρόμο.
«Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να ξυπνήσω από αυτόν τον εφιάλτη», είπε ο Elad Hakeem, ένας επιζών από ένα μουσικό φεστιβάλ όπου η Χαμάς είχε σκοτώσει 260.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, πτώματα Ισραηλινών και μαχητών της Χαμάς κείτονταν στους χώρους του κιμπούτς Kfar Aza ανάμεσα σε καμένα σπίτια, σκορπισμένα έπιπλα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.
Η δυσωδία βάρυνε τον αέρα…
«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στα υπνοδωμάτιά τους, και πώς τους σκότωσε ο τρομοκράτης. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι σφαγή, είναι τρομοκρατική δραστηριότητα» είπε ο Ισραηλινός Ταγματάρχης Itai Veruv…
«Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου.
Είναι κάτι που ήλθε από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, στα πογκρόμ στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη.
Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη νέα ιστορία».
Ένας στρατιώτης φωνάζει: «Πες στον κόσμο αυτό που είδες εδώ».

 

 

 Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Παλαιστίνης

Τον θάνατο του υπουργού Οικονομικών της Παλαιστίνης, Juad Abu Smallah, ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο Abu Smallah διαχειριζόταν τα κεφάλαια της Hamas ενώ ο ίδιος «όρισε τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση και την καθοδήγηση της τρομοκρατίας εντός και εκτός της Λωρίδας της Γάζας». Επίσης, «βοηθούσε σε θέσεις ασφαλείας στη Hamas και ηγήθηκε πολλών επιχειρήσεων που είχαν ως στόχο να βλάψουν Ισραηλινούς πολίτες».
Τα μέσα ενημέρωσης της Γάζας μετέδωσαν ότι ένα άλλο στέλεχος της Hamas, ο Zcharia Abu Mamar, σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση στο Khan Yunis το βράδυ της Δευτέρας. Από τις αναφορές, δεν είναι σαφές αν και οι δύο βρίσκονταν στην ίδια τοποθεσία όταν σκοτώθηκαν ή αν βρίσκονταν σε ξεχωριστά κτήρια. Ο Abu Mamar θεωρείται συνεργάτης του Yahya Sinwar και λειτουργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ των οργανώσεων και των τμημάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρέμβαση Putin: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Δύσης

Η επιδείνωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της αμερικανικής πολιτικής και της αγνόησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Vladimir Putin σε συνάντηση με τον ιρακινό πρωθυπουργό Mohammed al Sudani στο Κρεμλίνο.
«Δυστυχώς, βλέπουμε απότομη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Νομίζω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι αυτό είναι ένα σαφές αποτέλεσμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, που προσπάθησαν να μονοπωλήσουν μια διευθέτηση, αλλά, δυστυχώς, δεν ασχολήθηκαν με την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών συμβιβασμών - και από τις δύο πλευρές» είπε ο πρόεδρος.
Η Ουάσιγκτον προώθησε τις δικές της ιδέες για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διευθέτηση και να ασκήσει πίεση και στις δύο πλευρές, συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης.
Ασκώντας αυτή την πίεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνόησαν τα θεμελιώδη συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Τόλμησαν οι "τρομοκράτες" να χαλάσουν το πεζοδρόμιο και να συγκλονίσουν την δημοσιογράφο;!!!! που τρέμοντας, κομπιάζοντας και με κίνδυνο της ζωής της μόλις που καταφέρνει να μεταφέρει αυτά που τις είπαν οι αξιωματούχοι του αγίου ισραηλινού στρατού!....... και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.
    Το κάθε τούβουλο του κατεστραμένου πεζοδρομίου, που έχει κοστίσει στους γκόιμς (κανείς δεν ξέρει πόσα) θα πρέπει να πληρωθεί με θυσίες ζωών στον Κύριό τους για τα κατ' αποκλειστηκότητα αγαπημένα του παιδιά.
    Όσο για την ψυχική οδύνη, της με το κρανος και αλεξίσφαιρο σημοσιογράφου ελπίζω να μεριμνήσουν οι προστάτες της για την αποκατάσταση των ψυχολογικών τραυμάτων που υπέστη, σίγουρη όμως για την παγκόσμια συμπάθεια που θα απασπάσει.......δεν είναι και λίγο να βρεθεί στην καρδιά του πεδίου που εξελίσσεται το σημερινό ολοκαύτωμα, ίσως και το χειρότερο από την εποχή του Μωησή.
    Ας προσευχόμαστε λοιπόν τουλάχιστον για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Χαράρι γιατί τότες είμαστε όλοι για κλάματα, πέρα των κλαμάτων που θα ρίξει ο χήρος συζυγό της, ο Γκρέτα κι όλος ο βάλτος του Σουάμπ......
    Πάντως ενημερωθήκαμε πλήρως, μην έχουμε παράπονο γιατί όπως μας τα λέει και κάποιο πτυελοδοχείο απο τα πολλά ραβινικά, φτύνοντας κατάμουτρα ειδικά την λευκή φυλή, η οποία πρώτη θα τρέξει να "σώσει" τους απ' αρχής γενοκτόνους μας, λεγοντας ότι το θέμα δεν είναι για το τι είναι καλό η κακό, αλλά αυτά που γίνονται πρέπει να γίνουν για να εκπληρωθούν τα των προφητών μας.

    https://ugetube.com/watch/the-plans-of-the-jews-against-the-human-race-rabbi-annonces-the-end-of-days-for-the-whites_HSwzi7C1AhAwOuJ.html

    Aς τους καμαρώσουμε άλλη μια φορά για το ότι έχουν καταφέρει στην ανθρωπότητα και πως μεταχειρίζονται τους δούλους των ειδικά των "σωτήρων" μας. Το τεράστιο ψέμμα που έχει γίνει ο άξονας της ανεμοζάλης,.. άντε περιστροφής μας, για να μας διδάσκουν ιστορίες και θεολογίες.
    Πρόκειται για το τείχος των δακρύων, το ερείπιο ρωμαικού φρουρίου της Αντωνίας, που εκεί συνουσιάζονται όλοι τους με τον ......

    https://ugetube.com/watch/how-jews-hump-satan-mp4_fxQ4MTXXvS18Kpi.html

    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις