ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ...Τον θρύλο του ρωσικού Στρατού “Gyurza” έστειλε ο Σουροβίκιν στο Ντονμπάς....!!!

Άσχημος οιωνός: Τον θρύλο του ρωσικού Στρατού “Gyurza” έστειλε ο Σουροβίκιν στο Ντονμπάς – Πήραν φωτιά τα όπλα στο Bakhmut – Ένα Τάγμα την ημέρα χάνουν οι Ουκρανοί! 

Τον θρύλο του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας,

του ανθρώπου που δεν έχει αφήσει μετάλλιο-εκτός από ένα- στην Ρωσία, τον απόστρατο Συνταγματάρχη Αλεξέι Βικτόροβιτς Εφεντίεφ με το διακριτικό κλήσης “Gyurza” έστειλε ως Διοικητή Μονάδας ο Σ.Σουροβίκιν στο Ντονμπάς.

Αυτό αναφέρουν έγκυρες ρωσικές στρατιωτικές πηγές και έχει μεγάλη σημασία για το τι θα δούμε στην συνέχεια από τον ρωσικό Στρατό στην Ουκρανία.

Ο Efentiev ανήκε στην ρωσική Υπηρεσία πληροφοριών και είναι θρυλικός για την δράση του σε Τσετσενία, Αφγανιστάν και Κόσοβο.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν για την εξέλιξη αυτή:

“Η τεράστια εμπειρία του «Gurza», που απέκτησε στο Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και την Τσετσενία, θα είναι αναμφίβολα χρήσιμη στον αγώνα κατά των Ουκρανών.

Πάνω στους ώμους του Αντισυνταγματάρχη Εφέντιεφ υπάρχουν πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις. H πιο σημαντική από αυτές μπορεί να θεωρηθεί η απελευθέρωση δημοσιογράφων στο Γκρόζνι. Το 1996, εξτρεμιστές απέκλεισαν ανταποκριτές ρωσικών μέσων ενημέρωσης και εκπροσώπους της ηγεσίας των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας.

Ο “Gyurza”, ο οποίος τότε διοικούσε μια Μονάδα αναγνώρισης της 166ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων, κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό των Τσετσένων ανταρτών και να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς απώλειες στη μονάδα του.

Για την αστραπιαία ταχύτητα της επιχείρησης και τη θετική έκβασή της ο “Gyurza” τιμήθηκε με το Τάγμα του Θάρρους και το Τάγμα της Στρατιωτικής Αξίας.

Ο Gurza επρόκειτο να λάβει το άξιο Χρυσό Αστέρι του Ήρωα κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω εσωτερικών συγκρούσεων στην ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι από τους Τσετσένους γνώριζαν πολύ καλά ποιος ήταν ο Gurza και ποια απειλή γι’ αυτούς ήταν η μονάδα του. Οι Tσετσένοι αποκαλούσαν τη μονάδα πληροφοριών «τρελή» για το λόγο ότι οι στρατιώτες του Efentyev και ο ίδιος ήταν έτοιμοι να σπεύσουν στη μάχη ακόμη και όταν αντιμετώπιζαν πολλές φορές ανώτερο αριθμητικά εχθρό.

Το πιο πιθανό είναι η Μονάδα του Gyurza να αναπτυχθεί είτε στο Bakhmut, εκεί που οι κάννες των όπλων έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσαν ρωσικές στρατιωτικές πηγές:

-Η μέση κατανάλωση φυσιγγίων στο Bakhmut είναι 2000 ανά ημέρα.

-Εξαιτίας αυτού, η διάρκεια ζωής ενός AK-74 είναι περίπου 2-3 ​​μήνες. Τα τουφέκια εφόδου καίγονται κυριολεκτικά στα χέρια των στρατιωτών.

-Η κατανάλωση oβίδων είναι περίπου 2,5 φορές υψηλότερη από ό,τι κατά τη Μάχη του Στάλινγκραντ.

Από τη μια πλευρά, αυτό δίνει αποτελέσματα όπως η κατάληψη της Yakovlevka. Από την άλλη, απαιτείται  αδιάλειπτος και άψογος ανεφοδιασμός των μονάδων που βρίσκονται στη γραμμή επαφής.

Δείτε βίντεο από τις μάχες σώμα με σώμα στο Bakhmut

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις