Πλεύρης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υγείας: “Μη μας στέλνετε άλλα εμβόλι@ δεν μπορούμε να τα “πασάρουμε” – Δεν προχωράει κανένας στον εμβολι@σμό!!! “
Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες την Παρασκευή (09/12/2022), συμμετέχει ο Θάνος Πλεύρης.Κύρια θέματα είναι η επικαιροποίηση των οδηγιών για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, καθως και η προμήθεια εμβ#λίων κατά του κορ#νοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη στρατηγική στα εμβόλια, Μάρκο Καβαλέρι, πρόσφατα δήλωσε ότι ο εμβολι@σμός με ενισχυτικές δόσεις εμβ#λίων κατά της COV-ID-19 τον τελευταίο καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μάλλον απογοητευτικός».
Αναφερόμενος στα εμβόλι@ κατά της co-vid-19, o Έλληνας υπουργός Υγείας, κατά την ομιλία του ανέφερε πως στις πρώτες φάσεις της πανδημίας, και δεδομένου ότι η εξέλιξη τής ήταν άγνωστη, πρώτιστο μέλημα όλων των κρατών-μελών ήταν να προμηθευτούν ικανές ποσότητες εμβ#λίων, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους αλλά και να συμβάλουν στην παγκόσμια προσπάθεια για εμβολι@σμό, μέσω του διαμοιρασμού εμβ#λίων. Προσέθεσε πως η πίεση που ασκήθηκε στις εταιρείες κατά το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας (Σεπτέμβριος 2022), όπου συζητήθηκε το πρόβλημα των πλεοναζουσών ποσοτήτων εμβ#λίων, είχε θετική έκβαση καθώς διασφαλίστηκε η παράδοση μόνο των νεότερων αναβαθμισμένων εμβ#λίων, ενώ δημιουργήθηκε και μηχανισμός κεντρικής αποθήκευσης (central warehouse) που προσφέρει χρονικά περιορισμένη αποθήκευση εμβ#λίων. Παρόλα αυτά, όμως, επεσήμανε ότι το συνολικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί και αποτελεί μείζον θέμα για τα κράτη-μέλη να παραλαμβάνουν εμβόλι@ τα οποία δεν μπορούν να απορροφήσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή «να πληρώνουμε για να καταστρέφουμε εμβόλι@, διότι αυτό θέτει σε γενικότερο κίνδυνο την εμβολιαστική στρατηγική και την πίστη των πολιτών στον εμβολι@σμό».
Για τις μελλοντικές συμβάσεις προμήθειας, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί, από την άποψη της δημόσιας υγείας, η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, το μοντέλο πληρωμής, οι τιμές, οι ρήτρες των συμβάσεων. Υπογράμμισε δε ότι σε κάθε περίπτωση στα μελλοντικά συμβόλαια θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται μεγαλύτερη ευελιξία για τα κράτη-μέλη, ώστε να παραλαμβάνουν τις ποσότητες που πραγματικά χρειάζονται.
ΛΟΓΙΚΟ ΡΕ "ΤΖΙΝΙΟΥΣ" ΧΑΖΆ!ΡΟΙ! ΌΣΟΙ ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΠΈΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΌΣΟΙ ΖΟΥΝ ΚΑΚΉΝ ΚΑΚΏΣ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΥΓΕΊΑΣ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΌΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΆ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΊΔΙΟ ΛΆΘΟΣ?!
ΟΠΌΤΕ Ο ΖΒΑΜΠ ΤΟΥΣ ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ Π.Ο.Υ ΘΑ! ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ! ΑΝΥΠΌΣΤΑΤΕΣ ΝΟΜΙΚΆ ΚΑΙ ΘΑ! ΜΈΧΡΙ ΤΟΤΕ ΛΈΕΙ Ο ΖΒΑΜΠ ΧΟΣΈ ΣΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΎΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΓΙΑΡΕΟΥΣ.
ΑΥΤΆ ΚΑΤΆΛΑΒΑ
Ι'Μ ΠΩΣ!