ΝΑΝCY PELOSI part 2

 

Αφού ο κ. Ramirez έφυγε από

το εδωλιο του μάρτυρα, ο αντιναύαρχος Crandall προσκόμισε έναν δεύτερο μάρτυρα μέσω μιας κλήσης Zoom, μια Ισπανόφωνη που είπε ότι το όνομά της ήταν Elsa Fuentes και είπε στο δικαστήριο ότι ήταν η άμισθη πρακτική της Πελόζι μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018. Η εμφάνισή της στο βίντεο φάνηκε να εκνευρίζει την Πελόζι, τα μάτια της οποίας στένεψαν περιφρονητικά κοιτάζοντας το πρόσωπο της γυναίκας στην οθόνη. Ο ναύαρχος έκανε στην κα Φουέντες μερικές ερωτήσεις ρουτίνας: Ποσο σας ενδιαφέρει η πολιτική; ποια ήταν τα καθημερινά σας καθήκοντα; Σας άρεσε η δουλειά; Ήταν ευχάριστο το περιβάλλον; Σας άρεσε η παρέα της Nancy;

«Μισούσα τη σκύλα απο τη 2η μέρα. Τα καθήκοντά μου; Κανονίζω το ημερολόγιό της, κλείνω ραντεβού, ακυρώνω ραντεβού, φέρνω καφέ και καπουτσίνο, καθαρίζω το γραφείο της, πηγαίνω τα ρούχα της στα στεγνοκαθαριστήρια, μαζεύω τα ρούχα της από τα στεγνοκαθαριστήρια, κλείνω ραντεβού για τα μαλλιά της, τρέχω δύο φορές στο ποτοπωλείο για εκείνη μια εβδομάδα…» είπε η κα Φουέντες.

«Ακούγεσαι λίγο πικραμενη», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι η πικρία δεν θα επηρεάσει τη μαρτυρία σας;»

«Απλά επειδή είναι σκύλα, δεν σημαίνει ότι θα έλεγα ψέματα», είπε η κα Φουέντες. «Αν είμαι θυμωμένη είναι γιατί ήξερα ότι οι ασκούμενοι για άλλους Αντιπροσώπους δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνω. Και οι περισσότεροι Αντιπρόσωποι πλήρωναν ασκούμενους, αλλά η Νάνσυ όχι. Γεια, εκεί, Νάνσυ, χαίρομαι που είσαι επιτέλους εκεί που ανήκεις», συνέχισε χαμογελώντας ξαφνικά καθώς έγνεψε ζωηρά στην κατηγορούμενη.

Ο αντιναύαρχος Crandall της ζήτησε να μην απευθυνθεί ξανα στην κατηγορούμενη. Εν τω μεταξύ, η Νάνσυ καθόταν ακίνητη σαν να ηξερε τι την περιμενει.

«Επιτρέψτε μου να τραβήξω την προσοχή σας σε αυτό που μου είπατε όταν δώσατε μια ένορκη κατάθεση, κυρία Φουέντες. Η ημέρα – 10 Μαρτίου 2018. Ήσασταν στα γραφεία της Νάνσυ Πελόζι τότε, είναι σωστό;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Ήμουν», απάντησε η κα Φουέντες χωρίς δισταγμό. «Θυμάμαι γιατί η Νάνσυ με καθυστέρησε κάνοντας υπολογισμους και υπεγραφε διαφορα εγγραφα καθως και άλλα πραγματα».

«Και η Νάνσυ ήταν παρούσα;»

«Ήταν στο γραφείο της και εγώ ήμουν σε αυτό που λέγαμε το δευτερεύον γραφείο. Περισσότερο σαν μια μεγάλη ντουλάπα παρά ένα γραφείο, όπου κάθονται γραμματείς ή ασκούμενοι. Μια πόρτα συνδέει τα δύο, και δεν ήταν ποτέ κλειδωμένη ή κλειστή σε όλη τη διαδρομή μου. Νομίζω ότι η Νάνσυ μάλλον ήθελε να κρυφακούει, καταλαβαίνετε, σε περίπτωση που μιλούσαμε για αυτήν», είπε η κ. Φουέντες.

«Ας απόσχουμε από εικασίες, κυρία Φουέντες».

"Συγνωμη κυριε. Εν πάση περιπτώσει, την άκουσα στο τηλέφωνο να μιλάει με κάποιον -δεν έχω ιδέα ποιος ήταν- για τη δολοφονία του Προέδρου Τραμπ. Έλεγε ότι δεν την ένοιαζε πόσα χρήματα έπαιρναν. Τον ήθελε νεκρό. Η Νάνσυ προτεινε μεγάλα νούμερα—σαν εκατομμύρια», είπε η κα Φουέντες.

«Υπήρχε κανείς στα γραφεία εκτός από εσάς και την κατηγορούμενη;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Μόνο εμείς οι δύο. Μιλούσε σε τηλέφωνο με παθος και μισος. Η Νάνσυ συνηθως δεν έκανε "ανεπίσημες δουλειές" απο το τηλέφωνο του γραφείου της. Είχε κι ένα συρτάρι που κλειδωνε εκεινη και ειχα δικα της πραγματα οπως "καυστηρες"», είπε η κ. Φουέντες. 

«Να εξηγησω οτι με τον όρο καυστήρες ο μάρτυρας εννοει, γενικά, φθηνά, αναλώσιμα, μη ανιχνεύσιμα κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται με μετρητά. Το αναγνωρίζετε αυτό;» ρώτησε ο ναύαρχος, καθώς έβγαζε από ένα χαρτόκουτο μια πλαστική σακούλα αποδεικτικών στοιχείων που κρατούσε το πάνω και το κάτω μισό ενός καρτοκινητού τηλεφώνου που κάποιος είχε κόψει στα δύο.

«Φυσικά. Εγω σας το έδωσα», απάντησε η κυρία Φουέντες.

«Πώς βρήκατε αυτό το τηλέφωνο;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Το πήρα από τον κάδο απορριμμάτων της πριν φύγω εκείνο το βράδυ. Είχε φύγει πρώτη», είπε η κυρία Φουέντες.

«Πολύ τολμηρή εκ μέρους σου και ανόητη εκ μέρους της, να το πετάξει σε ένα καλάθι αχρήστων. Δεν ανησυχούσες ότι θα το μάθει;»

Η κα Φουέντες είπε ότι η Νάνσυ εκείνη την ημέρα είχε καταναλώσει μισό μπουκάλι βότκα Smirnoff και είχε μεθύσει πέρα και βγήκε παραπατώντας από το γραφείο στις 8:30 μ.μ. Επιπλέον, είπε ότι είχε καλύψει τα ίχνη της: Καυχιόταν με περηφάνια πώς πήρε ένα πανομοιότυπο, άνοιχτο τηλέφωνο με καυστήρα από το συρτάρι της Πελόζι, το έσπασε με έναν τρόπο που μιμήθηκε πολύ πώς η Νάνσυ είχε σπάσει το πρωτότυπο και το έβαλε στα σκουπίδια.

«Όταν έφτασα στο γραφείο την επόμενη μέρα, τα σκουπίδια είχαν αδειάσει. Ούτε μια λέξη δεν ειπώθηκε ποτέ», είπε.

«Και το κρατήσατε για τι, σχεδόν πέντε χρόνια τώρα;» είπε ο αντιναύαρχος Crandall.

Η κυρία Φουέντες έγνεψε καταφατικά. «Δεν θα το παρέδιδα σε κανέναν. Αν το ελεγα μπορεί να είχα εξαφανιστεί.

"Κυρία. Φουέντες, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας πια. Είσαι προστατευμενη."

Ο ναύαρχος είπε στο πάνελ ότι παρά την προσπάθεια της Πελόζι να καταστήσει άχρηστο το τηλέφωνο - δεν είχε καν αφαιρέσει την κάρτα sim - από αυτήν η JAG είχε εξαγάγει αρχεία καταγραφής κλήσεων και δεκάδες ενοχοποιητικά μηνύματα κειμένου που περιέγραφαν όχι μόνο τη δολοφονία του προέδρου Τραμπ αλλά και το σχέδιό της να «απαγάγουν ή να ξεφορτωθούν» τον 12χρονο τότε γιο του Τραμπ, Μπάρον. Μέρος ενός μηνύματος έγραφε, «ASAP. Πάρτε τον Μπάρον και ο Τραμπ δεν θα λειτουργήσει. Θα πρέπει να φύγει και μετά θα έχω τον Πενς. Διαγραφη τώρα σε ό,τι συζητήθηκε».

Άλλο μήνυμα: «Ή Ιβάνκα. Κάντε την λιγότερο όμορφη».

«Φυσικά τα μηνύματά της στάλθηκαν σε ένα άλλο τηλέφωνο "καύσης"—αποσυνδεδεμένο, αλλά—» άρχισε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

Η Νάνσυ στάθηκε. Μίλησε. Είπε ότι ήταν αθώα. Αθώα κι εκανε μια δηλωση. «Δεν είναι μυστικό ότι αντιπαθώ τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλα αυτά είναι φαντασία — η φαντασία μου, και η φαντασία δεν είναι έγκλημα. Ήταν παιχνίδι ρόλων. Τίποτα περισσότερο», ειπε εκείνη.

«Έχουμε τα τραπεζικά σας αρχεία. Δώσατε 375.000 $ σε έναν λογαριασμό στη Ζυρίχη λίγα λεπτά μετά την αποστολή αυτού του κειμένου. Μπεν Φολντς — ένα ψεύτικο όνομα, είμαι σίγουρος. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό για καποια που πρέπει να ξοδέψει για παιχνίδια ρόλων, για κάποια που δεν πλήρωνε ούτε μια δεκάρα στους ασκούμενους της», είπε ο αντιναύαρχος Crandall.

«Οι λεγόμενοι μάρτυρές σας είναι συμβιβασμένοι, διεφθαρμένοι. Δεν θα το αντέξω αυτό».

«Τότε, σε παρακαλώ, κάτσε στη θέση σου, αλλιώς θα σε βάλουμε εμεις», είπε ο ναύαρχος καθώς δύο πεζοναύτες πλαισιώναν τον Πελόζι. «Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι σε εξαπάτησαν».

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου αρέσει ούτε ο επόμενος μάρτυρας μας», συνέχισε ο ναύαρχος.

Κάλεσε στο βήμα έναν συνεργαζόμενο μάρτυρα –τον εν διαστάσει σύζυγο της Νάνσυ, τον Πολ Πελόζι.

Σε αναμονη για το τριτο μερος....





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 









Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΆΖΩ ΑΥΤΆ ΚΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ 301 ΤΗΝ ΚΟΥΛΙ ΚΑΙ ΑΗΔΟΝΙΖΟΥΜΕ.



    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις