Οι περιορισμοί για τα παραμύθια της Νέας Τάξης Πραγμάτων ισχύουν μόνο για τους αδύναμους

 Οι περιορισμοί για τα παραμύθια της Νέας Τάξης Πραγμάτων ισχύουν μόνο για τους αδύναμους – Περίπτωση Νο 2: Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Καρδίτσας

Το παραμύθι της ενεργειακής κρίσης

ξεκίνησε ακριβώς την ώρα που το προηγούμενο δηλαδή της πανδημίας είχε αρχίσει να φθίνει και έφτανε στο τέλος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε σαφές ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα αφού με τις κυρώσεις τις οποίες υπέγραψε χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού απέναντι στη Ρωσία χτύπησαν κόκκινο συναγερμό σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρη εντολή ότι θα πρέπει να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και στα νοικοκυριά αλλά πιο πολύ στους δημόσιους χώρους απαιτώντας από τους τοπικούς άρχοντες να μετριάσουν και να περιορίσουν την κατανάλωση στο μέγιστο βαθμό.

Αρκετές πόλεις στην Ελλάδα με σχετικές ανακοινώσεις που έβγαλαν οι δήμοι τους ανέφεραν ότι ο στολισμός των πόλεων τα Χριστούγεννα δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακός και πληθωρικός όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Ένα παράδειγμα αποτελεί ο δήμος Δράμας ο οποίος μέσω του δημάρχου του έκανε σαφές ότι η Ονειρούπολη θα λειτουργήσει κανονικά αλλά χωρίς τόσο έντονο φωτισμό.

Στην πόλη της Καρδίτσας ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος ο οποίος διανύει την τελευταία του χρονιά στην δημαρχεία αφού μετά το καλοκαίρι θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές έκανε μία υπερπαραγωγή που θυμίζει Παρίσι πριν την ενεργειακή κρίση στολίζοντας την πόλη με χιλιάδες λαμπιόνια καθώς και με διάφορα άλλα “μπιχλιμπίδια” τα οποία αποτελούν πηγή κατανάλωσης εκατοντάδων κιλοβατώρων την ώρα.

Για όσους έχουν επισκεφτεί την πόλη της Καρδίτσας τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα ο στολισμός θα τους έχει αφήσει με ανοιχτό το στόμα αφού είναι πιο εντυπωσιακός από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί παράκουσε όμως τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη ο γαλάζιος δήμαρχος ο οποίος βγήκε με τις πλάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα?

Μα φυσικά γιατί είναι η τελευταία του χρονιά και γνωρίζει ότι θα πρέπει να παλέψει πολύ για να ξανακερδίσει την καρέκλα αφού όπως δείχνουν τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία δεν θα βρίσκεται στην εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν κάποια στιγμή μέσα στην Άνοιξη και δεν θα μπορέσει να έχει στήριξη ξανά από το Κυβερνών κόμμα.

Συνυπολογίζοντας όλα αυτά που έχει κάνει όπως η πλημμύρα του Ιανού καθώς και τα έργα τα οποία αποτέλεσαν ένα φιάσκο στο κέντρο της Καρδίτσας που τα περισσότερα είναι μισοτελειωμένα και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν κακοτεχνίες που έχουν κάνει τον κόσμο να εξοργιστεί, κατάλαβε ότι πρέπει να αφήσει στον κόσμο που ζει στην Καρδίτσα αλλά και στους Αθηναίους που θα επισκεφτούν την πόλη τις γιορτινές μέρες μία όμορφη εικόνα που θα τον βοηθήσει να τον δουν με συμπάθεια.

Με λίγα λόγια μπροστά στην καρέκλα και στους ψήφους αγνόησε την εντολή για εξοικονόμηση ενέργειας και φωταγώγησε την πόλη από το ένα άκρο στο άλλο.

Όλα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά μηνύματα που περνάνε συνεχώς από τους δέκτες μιλώντας για μείωση της κατανάλωσης τις απογευματινές ώρες στα νοικοκυριά με σκοπό να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Οπότε το παραμύθι της ενεργειακής κρίσης δεν το υπολογίζει ο δήμαρχος και για να ξανά εκλεγεί κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Και αλλού οι φωτεινοί στολισμοί της κρίσης είναι περισσότεροι φέτος .Επιτηδες το κάνουν αραγες;;; Αλαζονες.
    Όπως ήταν πιστοί στα πρόσφατα πρωτόκολλα και τα τήρησαν πρώτοι αυτοί , έτσι και τώρα πάλι δείχνουν το δρόμο .

    lvgreality

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις