Έρχεται η «ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥΤΙΝ»


Αρχίζει «ΓΛΕΝΤΙ» μετά και τις τελευταίες αποφάσεις των Ευρωπαίων για το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε άλλη μια πολιτική απόφαση, συμφωνώντας σε ένα ανώτατο όριο τιμής στο φυσικό αέριο, το οποίο δεν αποτελεί οικονομικό μέτρο και ενέχει κινδύνους για την προμήθειά του στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ακόμη πολιτική απόφαση και όχι οικονομική», δήλωσε ο Νόβακ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕ να εισαγάγει ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ.

«Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε γι’ αυτό στο ρωσικό ενεργειακό φόρουμ, όπως θυμάστε, αναφέροντας τον Μίλτον Φρίντμαν, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, για το γεγονός ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε έλλειψη ντομάτας, τότε εισάγετε ένα ανώτατο όριο τιμών» πρόσθεσε, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, προκειμένου να φτωχύνει ενεργειακά η Ευρώπη.

Κινεζικό δημοσίευμα της εφημερίδα Sina, το οποίο επικαλείται η PRAVDA, έρχεται να δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι ενεργειακά, καθώς, όπως σημειώνει: «Η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει τη «φόρμουλα του Πούτιν» για να απαντήσει στις τελευταίες δυτικές κυρώσεις».

«Η Μόσχα θα ανταποδώσει και η απάντηση της Ρωσίας θα είναι εύστοχη και ισορροπημένη», τονίζει εν συνεχεία, το άρθρο στο κινεζικό δημοσίευμα και συνεχίζει

«Η Ρωσία θα απαντήσει στην απόφαση της Δύσης εφαρμόζοντας τη «Φόρμουλα Πούτιν». Η Μόσχα δεν θα παρέχει πλέον ενεργειακούς πόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο μέλλον».

Η Ρωσία, λένε οι Κινέζοι, όχι μόνο μπορεί να διακόψει τις προμήθειες των ενεργειακών της πόρων, όπως το φυσικό αέριο, σε μη φιλικές χώρες, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που θα προκαλέσει την άνοδο των τιμών του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές.

Οι Κινέζοι ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η απάντηση της Ρωσίας θα λάβει χώρα. Ο Πούτιν κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα πουλήσει στις χώρες που υποστήριξαν ανώτατα όρια τιμών.

Η παύση που έκανε η Μόσχα πριν ανακοινώσει τα αντίποινα της κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δραματική για την Δύση, αναφέρει το κινεζικό άρθρο.

Αναμένεται η συνέχεια και αν θα επιβεβαιωθούν οι Κινέζοι!

Για την ώρα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι «τώρα είναι απαραίτητο να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς υπάρχουν πλέον πολλές αβεβαιότητες που σχετίζονται με αυτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πριν μιλήσουμε για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο ανώτατο όριο τιμών φυσικού αερίου που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε όλα τα νομικά έγγραφα που δεν είναι ακόμη διαθέσιμα» συμπλήρωσε ο Νόβακ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις