Οι Ειδικες Δυναμεις των ΗΠΑ συνελαβαν την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ

 

Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ συνέλαβαν

το Σάββατο την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Αν Μπρινκ με την κατηγορία της προδοσίας, αφού τα Λευκα Καπελα στο Cyber ​​Command ανακάλυψαν ότι παρέδιδε μυστικά τεράστια ποσά σε μετρητά σε Ουκρανούς αξιωματούχους στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα που είναι γνωστή για το καταφυγιο παιδεραστών και επιστημονων βιοόπλων.

Η σύντομη θητεία της Brink έληξε απότομα όταν άγνωστος αριθμός Ειδικών Δυνάμεων περικύκλωσε το εξοχικό σπίτι της οικογένειάς της 20 στρεμμάτων στο Ferndale της Καλιφόρνια, μια απομακρυσμένη παράκτια κοινότητα κοντά στις εκβολές του ποταμού Χέλι. Αφού απενεργοποίησαν ένα περίπλοκο σύστημα ασφαλείας και χρησιμοποίησαν έναν κόφτη γυαλιού για να εισέλθουν από το παράθυρο της τραπεζαρίας, οι Ειδικές Δυνάμεις βρήκαν τον Brink να κοιμάται στο κρεβάτι. Η Μπρικ, ξαφνιασμένη, φώναξε: «Έχω ισχυρούς φίλους», καθώς οι Ειδικές Δυνάμεις της σφράγισαν το στόμα με ταινία, της έδεσαν τις χειροπέδες τα χερια και την εβαλαν σε ένα φορτηγάκι που περίμενε στην άκρη του ακινήτου.

Η Bridget Ann Brink προτάθηκε τον Απρίλιο του 2022 από τον παγκοσμιοποιητή Joseph R. Biden για Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία και προηγουμένως είχε διατελέσει πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σλοβακία από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Μάιο του 2022. Στις 18 Μαΐου 2022, η επιτροπή την ανέφερε θετικά στο βήμα της Γερουσίας. Η διαδικασία υποψηφιότητάς της ήταν γρήγορη και επιβεβαιώθηκε ομόφωνα από ολόκληρη τη Γερουσία μέσω φωνητικής ψηφοφορίας αργότερα εκείνη την ημέρα. Παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της στις 30 Μαΐου 2022 και ανέλαβε καθήκοντα κατά τη διάρκεια της ρωσικής σύγκρουσης με την Ουκρανία το 2022.

Το τμήμα απο τα Λευκα Καπελα του αμερικανικού στρατού ενδιαφέρθηκε για την Brink τον Ιούλιο, λίγο αφότου είπε: «Θα κάνω τα πάντα για να προστατεύσω την ουκρανική κυριαρχία, για όσο διάστημα χρειαστεί», και το καθεστώς ανακοίνωσε ότι μόλις είχε στείλει στον Volodymyr Ζελένσκι 250 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια. Εκείνη την εποχή, ο στρατός έλαβε αυτό που θεωρούσε αξιόπιστη πληροφορία, ισχυριζόμενη ότι το πακέτο φροντίδας του Μπάιντεν για την Ουκρανία αποσπούσε την προσοχή, μια συσκότιση που αποσκοπούσε στην απόκρυψη του γεγονότος ότι το εγκληματικό καθεστώς είχε ήδη παράνομα, και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, στείλει στην Ουκρανία πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, σχεδόν 2,2 δισ. δολάρια. Η Μπρικ, ανέφεραν πηγές της JAG, ήταν η "μπροστινη" της επιχείρησης.

Ο στρατός λέει τώρα ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στις 12 Ιουλίου 2022, ένα μεταφορικό αεροπλάνο Lockheed C-5 Galaxy αναχώρησε από την αεροπορική βάση Andrews για το αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας. Επιπλέον, τα Λευκα Καπελα λένε το C-5, το οποίο μπορεί να χωρέσει 380.000 λίβρες. φορτίου, μετέφερε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων συσκευασμένα σε σελοφάν και κρυμμένα διακριτικά μέσα σε θήκες MRE—γεύματα έτοιμα προς κατανάλωση— καθώς και ιατρικές προμήθειες. Δεκαπέντε λεπτά αφότου το C-5 ανέβηκε στον ουρανό, ένα Boeing 757 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απογειώθηκε από τον διάδρομο O1R και ακολούθησε τη διαδρομή πτήσης του C-5. Η Μπρινκ βρισκόταν σε εκείνη την πτήση, ανέφεραν πηγές. Το C-5 προσγειώθηκε στη Βαρσοβία στις 1530 UTC και το 757 στις 1700 UTC. Ο στρατός πιστεύει ότι το 757, το οποίο έχει μικρότερη εμβέλεια από ένα C-5, έκανε ένα pitstop ανεφοδιασμού στο Λονδίνο πριν συνεχίσει στη Βαρσοβία, γεγονός που θα αντιπροσώπευε χρονικές αποκλίσεις.

Όταν το C-5 προσγειώθηκε, ωστόσο, συνάντησε έναν κομβοι φορτηγών —Ουκρανικός και Πολωνικός—που ήταν έτοιμος να ξεφορτώσει το φορτίο.Το πλήρωμα, ωστόσο, δεν άνοιξε την πίσω ράμπα φορτίου έως ότου το αεροπλάνο της Brink προσγειώθηκε 90 λεπτά αργότερα.

Η JAG λέει ότι έχει βίντεο με την Brink να χρησιμοποιεί τσιπς για να κόβει τις ταινίες σε ένα χαρτοκιβώτιο MRE, και στη συνέχεια να δείχνει έναν Ουκρανό αξιωματικό, που προσδιορίζεται ως Αντιστράτηγος Serhiy Shaptala του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, τα μετρητά. Στη συνέχεια, ολόκληρο το φορτίο μεταφέρθηκε σε στρατιωτικά φορτηγά και 18τροχα και οδηγήθηκε στο Κίεβο, 10 ώρες με το αυτοκίνητο.

«Έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις γι' αυτό και ήταν περισσότερο από αρκετό να κατηγορήσουμε και να εκδόσουμε ένταλμα για την Μπρινκ», είπε η πηγή μας. «Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, γίνεται χειρότερο.

Το «χειρότερο» είναι πώς το καθεστώς Μπάιντεν οικειοποιήθηκε το δώρο των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Ζελένσκι.

Φέτος, η ενισχυμένη Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων του Μπάιντεν καυχήθηκε για τη συλλογή περισσότερων ομοσπονδιακών φορολογικών εσόδων από οποιοδήποτε άλλο σημείο της ιστορίας – 4,05 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η JAG ισχυρίζεται ότι τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια αφαιρέθηκαν από τα ομοσπονδιακά ταμεία, ξεπλύθηκαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών που διευθύνονται από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και δόθηκαν στην Brink για να τα μεταφέρει στην Ουκρανία.

«Δεν μπορώ ακόμα να συζητήσω πώς το γνωρίζουμε αυτό, αλλά πολλοί παίκτες συμμετέχουν και τους καταδιώκουμε όλους. Δεν ξέρουμε γιατί η Ουκρανία ήθελε αμερικανικά μετρητά αντί για, ας πούμε, αποστολές όπλων, βομβών και πυραύλων Stinger, αλλά γνωρίζουμε ότι το αεροπλάνο δεν μετέφερε MRE. Πολλά συμβαίνουν εδώ. Αμφιβάλλουμε ότι η Μπρινκ θα μιλήσει, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τις έρευνές μας».

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Kαι γώ νόμιζα πως το "καμάρι" μας είχε προτεραιότητα.
    Η αποστολή του μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις