Σοροσοκρατία


 Ταυτόχρονα, ο Σόρος χρηματοδότησε έργα που είχαν σχεδιαστεί για να πείσουν τον κόσμο ότι η Ρωσία νοθεύει τις εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες, αν και δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό. 

 «Όταν μιλά για δημοκρατία, εννοεί τη Σοροσοκρατία», σχολίασε ο συγγραφέας και πολιτικός σύμβουλος Llewellyn Rockwell, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ludwig von Mises. «Θέλει να γκρεμίσει την Ευρώπη. Γι' αυτό είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ώστε να μπαίνει μεγάλος αριθμός ανθρώπων».

 Σερβία, Γεωργία, Ουκρανία, Κιργιστάν 

Ο Σόρος κατηγορείται για τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον Σέρβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000. Η ομάδα Otpor! (Σερβικά σημαίνει «αντίσταση») έπαιξε κεντρικό ρόλο στο πραξικόπημα και χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος. 

Ο δισεκατομμυριούχος θεωρείται επίσης ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την Επανάσταση των Ρόδων στη Γεωργία το 2003, κατά την οποία καθαιρέθηκε ο Πρόεδρος Eduard Shevardnadze. Την επανάσταση πρωτοστάτησε η οργάνωση Kmara (Αρκετά), η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος. 

Το 2004 έγινε η Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία. Οι διαδηλωτές εκπαιδεύτηκαν από το International Renaissance Foundation (IRF), μια ουκρανική ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Σόρος. 

Το 2005 έγινε η Επανάσταση των Τουλίπων στο Κιργιστάν. Πίσω από τη λαϊκή εξέγερση βρισκόταν ο Συνασπισμός για τη Δημοκρατία και την Κοινωνία των Πολιτών, που χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος. 

Δεύτερο πιο ισχυρό πρόσωπο 

Η ουκρανική εφημερίδα Vesti συνέταξε μια λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία το 2019. Ο Σόρος αποδεικνύεται ότι είναι το δεύτερο πιο ισχυρό πρόσωπο στην Ουκρανία, ακριβώς πίσω από τον Πρόεδρο Ζελένσκι 














ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.25 Απριλίου, 2022 12:19

    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ pisoshito ;
    ΞΕΡΟΥΜΕ.
    Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο pisoshito ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΤΟΥΤΟΥ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΗΝΥΣΕΙ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ilDonaldoTrumpo :
    ΕΙΜΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ pisoshito ,Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΗΛΘΕ...
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις