Προτάσεις Μομφής για τον Πρόεδρο Μπάιντεν με την Κατηγορία για «Προδοσία» έχουν εισαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων

 

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει πληγεί από επίσημες προτάσεις μομφής και έχει κατηγορηθεί για «προδοσία». Οι προτάσεις μομφής

έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ανακοινώθηκαν από τη βουλευτή Μarjorie Taylor Greene (R-GA) την Παρασκευή.

Εισήγαγα το House Res.57, αυτά είναι προτάσεις μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν”, είπε η βουλευτής Γκριν . “ Για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με την προθυμία του να χρησιμοποιήσει τη θέση εξουσίας του για να βοηθήσει τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν στις επιχειρηματικές του συναλλαγές. “Εισήγαγα επίσης μία ακόμη πρόταση μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν, το οποίο είναι το H.Res 597” συνέχισε. “ Αυτό έχει να κάνει με την κρίση εθνικής ασφάλειας που έχει δημιουργήσει ο πρόεδρος Μπάιντεν όσον αφορά στην ακραία απειλή στα νότια σύνορα”, συμπλήρωσε.

Εισήγαγα το House Res.598, Προτάσεις Μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με την αποτυχία στο Αφγανιστάν”, συνέχισε η βουλευτής Γκριν . “Και εισήγαγα το House Res.596, προτάσεις μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν για το μορατόριουμ έξωσης εξ αιτίας του Covid και την προθυμία του να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν θα έπρεπε να κάνει. Έχουμε τρεις κλάδους εξουσίας.”

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε, λέγοντας: ‘ορκίζομαι επίσημα ότι θα εκτελέσω πιστά τα Καθήκοντα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και θα επιστρατεύσω όλες τις ικανότητές μου προκειμένου να διατηρήσω, να προστατεύσω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών’ και δεν τηρεί τον όρκο του”, πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν απογοητεύει τον αμερικανικό λαό αρνούμενος να τηρήσει το νόμο και το Σύνταγμα”, ανέφερε. “Αλλά το Αφγανιστάν είναι αυτό που πραγματικά πόνεσε. Βλέπετε, άρθρο ΙΙΙ, Τομέας 3, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι ένοχος προδοσίας.”

Ο νόμος μας λέει ότι η επιβολή πολέμου κατά των ΗΠΑ, η προσκόλληση στους εχθρούς των ΗΠΑ και η παροχή ‘βοήθειας και άνεσης’ είναι προδοσία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν το έκανε αυτό εξοπλίζοντας τους Ταλιμπάν με εξοπλισμό και όπλα που έχουν αποκτηθεί από την φορολογία των Αμερικανών. Εγκατέλειψε τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να τους πάρει πίσω”.

Την Παρασκευή, το Becker News μετέδωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε σε μια “ανεπίσημη” τηλ. κλήση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι υπάρχουν έξι φορές περισσότεροι Αμερικανοί παγιδευμένοι στο Αφγανιστάν από ό,τι έχει ειπωθεί στον κόσμο. Ο Ελεύθερος Φάρος της Ουάσινγκτον διέρρευσε την ιστορία, βασισμένος σε πηγές του Καπιτωλίου.

Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτή η κυβέρνηση είπε επανειλημμένα ψέματα στον κόσμο για τους πολίτες της χώρας μας που εγκατέλειψε στο Αφγανιστάν”, δήλωσε στο Free Beacon ο βουλευτής Darrell Issa (R.-CA), το γραφείο του οποίου έχει βοηθήσει στην εκκένωση Αμερικανών. “Αλλά αυτό προκάλεσε κάτι ακόμα χειρότερο: Έσπασε έναν ιερό δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ των Αμερικανών και της κυβέρνησής τους. Και αυτό δεν πρόκειται να λήξει σύντομα.

Τον Σεπτέμβριο, το Becker News δημοσίευσε για πρώτη φορά ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπλόκαρε ιδιωτικές και ανθρωπιστικές πτήσεις προς και από το Αφγανιστάν. Το Fox News έλαβε αργότερα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν και παρείχαν περαιτέρω αποδείξεις ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρεμπόδισε τις προσπάθειες των Αμερικανών να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Επίσης τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε μια «κρίση ομήρων» στο αεροδρόμιο Mazar-i-Sharif στο Βόρειο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν προσγείωσαν τις πτήσεις Αμερικανών πολιτών που επεδίωκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αθέτησε την υπόσχεσή του να βγάλει το 100% των Αμερικανών από τη χώρα, όπως επεσήμανε ένα AP fact check .

Συμπερασματικά: το 90% των Αμερικανών στο Αφγανιστάν που ήθελαν να φύγουν ήταν σε θέση να φύγουν”, ισχυρίστηκε ο Μπάιντεν σε σχόλιά του στον Λευκό Οίκο. “Για τους εναπομείναντες Αμερικανούς, δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να τους βγάλουμε έξω, αν θέλουν να φύγουν. Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν ηγείται των συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για εξασφάλιση ασφαλούς διέλευσης για οποιονδήποτε Αμερικανό, Αφγανό εταίρο ή ξένο υπήκοο επιθυμεί να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν”.

Για την ιστορία, ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι θα βγάλει το 100% των Αμερικανών πριν αποσύρει τις δυνάμεις του”, ανέφερε το AP fact check. “Και οι ισχυρισμοί του την Τρίτη ότι πολλοί από τους εναπομείναντες Αμερικανούς είναι διπλοί υπήκοοι οι οποίοι ενδέχεται να είναι αναποφάσιστοι σχετικά με την αποχώρησή τους δεν αντικατοπτρίζουν την πλήρη πραγματικότητα”.

Υποστήριξε ότι 100 με 200 Αμερικανοί εξακολουθούν να υπάρχουν και έχουν “κάποια πρόθεση να φύγουν”, προσθέτοντας: “Οι περισσότεροι από αυτούς που παραμένουν είναι διπλοί υπήκοοι, επί μακρόν κάτοικοι, αλλά νωρίτερα αποφάσισαν να παραμείνουν λόγω των οικογενειακών τους ριζών στο Αφγανιστάν”, σημείωσε το ΑΡ. Και η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε στη συνέχεια ότι ο Μπάιντεν λέει σε αυτούς τους ανθρώπους εάν αποφασίσουν σε δύο εβδομάδες ότι θέλουν να φύγουν: “θα σας βγάλουμε έξω”.

Είναι πλέον σχεδόν Νοέμβριος, και μια ανεπίσημη έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτιμά ότι 600 Αμερικανοί έχουν μείνει πίσω στο Αφγανιστάν, ενώ λένε ψέματα στον αμερικανικό λαό όλη την ώρα για τον πραγματικό αριθμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βουλευτής Γκριν υποβάλλει Προτάσεις Μομφής κατά του Προέδρου Μπάιντεν. Τον Ιανουάριο, η Γκριν εισήγαγε το H.Res 57, προτάσεις μομφής, που παραπέμφθηκαν στην υποεπιτροπή τον Μάρτιο. Τον Αύγουστο, η Γκριν παρουσίασε το H.Res.596 και το H.Res.597. Πιο πρόσφατα, η Γκριν κατέθεσε το H.Res.598, το οποίο κατηγορεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για «παράλειψη καθήκοντος αφήνοντας πίσω χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες και Αφγανούς συμμάχους, μαζί με πολυάριθμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές του αμερικανικού λαού και την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

 

 

 

μετάφραση: Μάρη Λιώκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις