ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 20-25/10/2021!!!

 

Δειτε τι συμβαινει

στον κοσμο....

1)17 άνθρωποι εκκενώθηκαν από πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που εξέπεμπε τοξικό αέριο, η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι το πλοίο μεταφέρει περισσότερα από 52.000 κιλά χημικών ουσιών.
 
2)Η Κολομβία συνέλαβε τον Dairo Antonio David με ψευδώνυμο Οτονιέλ, ο οποίος είναι ο ηγέτης του καρτέλ του κόλπου. Είναι ο πιο καταζητούμενους διακινητής ναρκωτικών στην Κολομβία μετά τον Παύλο Σκομπάρ, η επιχείρηση της σύλληψής του πραγματοποιήθηκε με 500 στρατιώτες, την αεροπορία και τις ειδικές δυνάμεις της χώρας μέσα στη ζούγκλα που κρυβόταν.
 
3) Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στο διυλιστήριο πετρελαίου Ελ Παλίτο που βρίσκεται στο Πόρτο Καμπέγιο (Puerto Cabello).
 
4)Μια βόμβα εξερράγη στο δικαστήριο Mayangone στην πόλη Yangon της Μιανμάρ αφήνοντας πολλούς τραυματίες.
 
5)Ο εισαγγελέας του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου ICC, Karim Khan διόρισε τον νομικό Claudio Grossman από την Χιλή ως ειδικός σύμβουλος του εισαγγελέα του ΔΠΔ, ο Grossman θα είναι υπεύθυνος για την έρευνα εναντίον του Νικολάς Μαδούρο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη κυβέρνησή του.
 
6) Περισσότεροι από 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στην Νιγηρία.
 
7) Τεράστια έκρηξη έγινε στο εργαστήριο αεροναυτικής και αστροναυτικής του πανεπιστημίου Ναντζίνγκ στην Κίνα, 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν σοβαρά.
 
8)Το Ιράν επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αμερικανική βάση του Al-Tanf στην Συρία προκαλώντας ολικές ζημιές.
 
9) Νιγηριανοί ένοπλοι εισέβαλαν σε φυλακή στην πολιτεία Oyó και απελευθέρωσαν 800 κρατούμενους δια της βίας.
 
10)Η έκρηξη του εστιατορίου BBQ που ισοπέδωσε δύο τετράγωνα στην Κίνα σκότωσε τελικά 6 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 47.
 
11) Έκρηξη σε εργοστάσιο συνθετικών ινών στην πόλη Ryazan της Ρωσίας σκότωσε 16 ανθρώπους και τραυμάτισε έναν.
 
12) Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, τρείς αστυνομικοί και ένας στρατιώτης τραυματίστηκαν σοβαρά στην πόλη Μανταλάϊ της επαρχίας Μεϊχτίλα στην Μιανμάρ από βόμβα.
 
13)Οι απαγωγείς των 17 ιεραποστόλων που απήχθησαν στην Αϊτή ζητούν 17 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή τους αλλιώς θα φάνε σφαίρες.
 
14)Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν υπό την ηγεσία του ανώτατου στρατηγού Abdel Fattah Al-Burhan πραγματοποίησαν στρατιωτικό πραξικόπημα και συνέλαβαν των πρωθυπουργό Abdala Hamdok και όλους τους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Διέκοψαν τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, την τηλεοπτική μετάδοση, το ραδιόφωνο και μόνο ένα κρατικό κανάλι παίζει πατριωτικά τραγούδια. Συνέλαβαν δημοσιογράφους και κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
15) Έκρηξη σημειώθηκε σε 5όροφη πολυκατοικία στην πόλη Naberezhnye Chelny της Ρωσίας όπου τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι.
 
16) Βομβιστική επίθεση έγινε σε λεωφορείο στην Ουγκάντα όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και την ευθύνη την ανέλαβε η τρομοτέτοια ομάδα IS 
 
17) Μαζική έκρηξη δεξαμενής σε εργοστάσιο στη πόλη Λαχόρι στο Πακιστάν με αρκετούς τραυματισμούς.
 
18)Το βραβείο Ζαχάρωφ το έδωσαν στον Αλεξέι Ναβάλνι.
 
19)Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Gita Gopinath θα αποχωρήσει από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2022.
 
20)Ο πρόεδρος της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης (CDU) Armin Laschet παραιτήθηκε από πρωθυπουργός του γερμανικού κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
 
21)Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε το κλείσιμο της έδρας στο Χονγκ Κονγκ λόγω της περικοπής ελευθερίας που επέβαλε το Πεκίνο.
 
22)Η Amazon επιβεβαιώνει ότι θα δεχτεί το νόμισμα Trump Coin από τις 14.1.2022.
 
 23)Ο Εμίρης του Κατάρ Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani κάνει ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου και διέταξε τη δημιουργία του υπουργείου κλιματικής αλλαγής.
 
24)Ο δήμαρχος της πόλης Ταλάνγκα της Ονδούρας Roosevelt Eduardo Aviles και η σύζυγός του Nancy Santos Ríos υποψήφια βουλευτής συνελήφθησαν από πράκτορες της διεύθυνσης κατά των ναρκωτικών για ξέπλυμα χρήματος.
 
25)Οι περιφερειακοί αντίπαλοι Ιράν/Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον πάγο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις