Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ

Ελληνική κοινωνία. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»; - Λόγιος Ερμής | Η γνώση  ξεκινάει με την αναζήτηση... 

Χάος επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όπου η «πανέτοιμη» κυβέρνηση απλώς στέλνει αδιάκοπα

μηνύματα στο 112 για να φεύγουν οι πολίτες «από χωρίου εις χωρίον»: Η βορειοανατολική Αττική καίγεται από την Βαρυμπόμπη (πάλι τους ζήτησαν εκκένωση) που ξεκίνησε πάλι φωτιά μέχρι την Σταμάτα και το Κρυονέρι.

Τώρα η φωτιά έφτασε σε Ροδόπολη, αφού έχει κατακάψει Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Επίσης το Πευκόφυτο, έχει εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός  Ποντίων Αγίου Στεφάνου.

Η πυρκαγιά μαίνεται στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα, ενώ κατευθύνεται προς τα βόρεια. Ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας έχει παραδοθεί στις φλόγες καθιστώντας την διέλευση αυτοκινήτων αδύνατη.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, ενώ οι κάτοικοι στο Καλέντι και τη Λίμνη Μαραθώνα κλήθηκαν να φύγουν προς την περιοχή του Γραμματικού.

Παντού κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και το... νερό: Διόνυσος, Κηφισιά, Μελίσσια, Πεντέλη, Ντράφι, Μαρούσι, Πεύκη, Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πολυδένδρι και Αφίδνες, δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό!

Βασικά καίγεται όλη η Ελλάδα: Η κυβέρνηση έχει σταματήσει τις προσπάθειες πυρόσβεσης και απλά στέλνει μηνύματα, αφού αυτό που άφησε να εξελιχθεί, πλέον δεν μαζεύεται! Από τον Έβρο μέχρι την Μάνη και από την Κόνιτσα μέχρι την Μεσσηνία, όλα καίγονται. Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ"

    29/5/1453, Κωνσταντινούπολη, κάποιος προδότης άνοιξε την κερκόπορτα και μπήκαν λίγοι εισβολείς (περίπου 20) οι οποίοι κατέλαβαν έναν πυργίσκο απο τα τείχη και ανέβασαν την τούρκικη σημαία,
    τότε αντί να επιτεθούμε και να ανακαταλάβουμε τον πυργίσκο κάποιος προδότης φώναξε "η πόλις εάλω, ο σώζων εαυτό σωθήτω" και έτσι ξεκίνησε η υποχώρηση και πραγματοποιήθηκε η άλωση...

    "Ο σώζων εαυτό σωθήτω" σημαίνει λιποταξία,
    το σωστό είναι "η τάν ή επί τάς"
    πολεμάς μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως αν έδινε η κυβέρνηση όλα αυτά τα εκατομμύρια που χάρισε σε ΜΜΕ και κολλητούς θα είχαμε και αεροπλάνα πυρόσβεσης και ελικόπτερα και έμψυχο υλικό. Τώρα με τα δικά μας λεφτά αντί να μας βοηθήσει μας κατέστρεψε.
    Τώρα είναι αργά για δάκρυα και αν δεν ντρέπονται αυτοί που το έπαιζαν μεγάλοι ηγέτες να ζητούν ελεημοσύνη από ξένες χώρες, ντρεπόμαστε εμείς που υφιστάμεθα αυτή την ταπείνωση. Ενώ θα μπορούσαν να είχαν προλάβει και οργανωθεί. Τώρα είναι πλέον αργά δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις