ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ...?

 
 
Μπορεί στην Ελλάδα οι ηρωικοί αγώνες των Σουλιωτών να έχουν ξεχασθεί και να μην τιμώνται οι περήφανοι αυτοί Έλληνες, όπως τους αξίζει, δεν συμβαινει, όμως, το ίδιο στη Γαλλία.
 
Οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τ’ όνομα του Σουλιώτη ήρωα Μάρκου Μπότσαρη σε δρόμο και σε στάση του μετρό. Στην καρδιά του Παρισιού και
συγκεκριμένα στο 19ο διαμέρισμα, στάση του μετρό, από τις μεγαλύτερες σε κίνηση, έχει τ’ όνομα του Μάρκου Μπότσαρη. Κοντά στη στάση αυτή, υπάρχει η οδός Μάρκου Μπότσαρη. 
 
Η πινακίδα γράφει: «RUE BOTZARIS (1790- 1823) HEROS DE LA GUERRE D’INDEPENDENCE GRECOUE” (=OΔΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ (1790-1823) ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).
 
Όπως έχει επισημάνει ο συγγραφέας Γρηγόρης Καλογερόπουλος, δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, «στη Γαλλία σαν πρώτο δικαίωμα του ανθρώπου θεωρείται η ελευθερία. Και στο πλαίσιο αυτό οι Γάλλοι τιμούν όχι μόνο τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τους ξένους, που συνέβαλαν σ’ αυτό το σκοπό, θυσιάζοντας την ίδια τη ζωή τους».
 
Το Στρασβούργο είναι μια πανέμορφη και πολύ καλά διατηρημένη γραφική πόλη, με εμφανή τα σημάδια όλων των αρχιτεκτονικών στιλ που έδωσαν το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου, με ποταμάκια και γεφυράκια, με παλάτια και χαριτωμένα τριώροφα με μπαλκονάκια, πεζόδρομους για βόλτες, πολλές πλατείες.
 
Σε μια τέτοια πλατεία το όνομά της είναι Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη!
 
Για την ανδρεία του χρίστηκε αρχιστράτηγος της Δυτικής Στερεάς, αλλά εκείνος έσκισε το χαρτί λέγοντας “Όποιος είναι άξιος παίρνει το δίπλωμα αύριο μπροστά στον εχθρό”.
 
Την πρώιμη πολιτική εμπειρία του κατέγραψε ο Μάρκος σε σωζόμενη χειρόγραφη προκήρυξή του, όπου διορατικά επισημαίνει και «προειδοποιεί» :
 
«Όπου κυματίζει η Αγγλική σημαία, οι λαοί είναι δούλοι…».
 
 
 
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ ΣΤΕΝΟΣΟΚΑΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ''ΚΡΥΨΟΥΝ'' ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΗΡΩΕΣ
ΒΛΕΠΕΙΣ,.. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΣ,Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΓΙΕΙΝΟΣ..!!!
 
ΑΛΛΑ ...ΕΙΠΑΜΕ......ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΑΡΟ και ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟ!!!
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.
 
ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΓΕΡΩΧΟΣ,ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΨΗΛΑ,ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
 
ΈΧΟΥΜΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ..!!!!!!
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ''ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ''.....!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Δεν νομίζω,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,να υπάρχουν πραγματικά υπερήφανοι Έλληνες σήμερα. Με ξεπουλημενους πρωθυπουργούς και φίμωτρο στην μάπα δικαίως έχουμε καταντήσει καρπαζοεισπρακτορες των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΠΙΣΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ,ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΩΤΕΡΑ.
    Ο ΜΟΥΦΟ ΚΟΡΟΝΑΣ ,ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ,ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΕΝ ΕΛΛΆΔΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΓΙΑ ΤΊΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΗ.
    ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.
    ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΨΥΧΕΣ.
    ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΝΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΨΥΧΕΣ.
    ΤΟ ΜΑΙΜΟΥ ΤΕΛΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΥ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ....

    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΠΕΤΟΝ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΛΙΔΩΤΗ ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ.

    ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣΣΩΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΝΕΣ,ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ+ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΔΗΘΕΝ ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΟΝ 2ο Π.Π.

    ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ,ΜΠΑΜ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΕΤΗΣΙΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΟΜΙΛΑΝΕ,ΓΕΛΑΝΕ,ΜΕΤΑ ΦΥΓΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΣΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ YOUR MAJESTY ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ.ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΥΙΟΝ ΣΑΣ.

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΤΟ Η ΚΡΗΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΛΗΤΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ ΤΟΝ 'ΟΜΒΡΙΟ ΔΙΑ' ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΙΝΣΔΟΡ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ,Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΖΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΤΣΑ....

    ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΝΕΙΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΟΛΩΧ/ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΔΡΑΚΩΝ ΚΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΝΑΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΕΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ+ΛΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΕΣ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ...

    Ε;ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΔΕΝ ΛΕΩ.ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ "ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ" ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΒΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΑΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΕΙΧΑΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠ'ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.

    OH TEMPORA!OH MORES????

    PITA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις