Καλπάζει η Le Pen με διαφορά 15% από τον Macron - Ζητά τη διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές ...!!!

 


Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron οδεύει σε συντριβή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και η Marine Le Pen ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η μεγάλη διαφορά, που έχει πάρει το κόμμα της Marine Le Pen σε σχέση με τον πολιτικό σχηματισμό του προέδρου Emmanuel Macron, επιταχύνει τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.
Με τις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία να την εμφανίζουν πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και με διαφορά μάλιστα, η Le Pen και το κόμμα της Εθνική Συσπείρωση ζητούν διάλυση της Βουλής και προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

«Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Macron»

Μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό η Le Pen τόνισε πως εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, τότε ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Σύμφωνα με την τελευταία «κυλιόμενη» έρευνα του Ifop-Fiducial, το ακροδεξιό κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον 29χρονο Jordan Bardella τον «εκλεκτό» της Le Pen, λαμβάνει το 32,5% στην πρόθεση ψήφου καταγράφοντας προβάδισμα 15% από την παράταξη Macron.

ifop.jpg

Πρόωρες εκλογές μετά τις ευρωεκλογές και τη συντριβή Macron

«Από τη στιγμή, που ο πρόεδρος Macron θα υποστεί εκλογική ήττα θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ούτως, ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», τόνισε η Le Pen.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Bardella δήλωσε πως «όταν έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα, υπάρχει πρόβλημα, όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία».
Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας, που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα, που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής». 

Νικήτρια στις προεδρικές εκλογές του 2027 η Le Pen

Τρία χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές και η Le Pen βρίσκεται στην κορυφή στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial για την Valeurs Actuelles.
Όποιος από την πλευρά Macron είναι υποψήφιος, θα χάσει από τη Le Pen, η οποία θα συγκέντρωνε το 36% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τον πρώην πρωθυπουργό Edοuard Philippe ή τον νυν πρωθυπουργό Gabriel Attal που θα λάμβαναν περίπου 22%.
Σε τυχόν δεύτερο γύρο με έναν εκ των 2, η Le Pen κερδίζει τον Attal, και ισοβαθμεί με τον Philippe (50-50).
«Μια νίκη της Le Pen δεν είναι πλέον αδιανόητη: το σενάριο δεν ήταν ποτέ τόσο αληθοφανές, δεδομένων των αριθμών», λέει ο Jerome Fourquet πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Τμήματος Γνώμης του Ifop.















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις