ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΨΕΜΑΤΑ...!!!

Εικόνα  

Είναι αλήθεια ότι

το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ καθήλωσε στην Ελλάδα 13 επίλεκτες γερμανικές μεραρχίες, που αλλιώς θα ήταν στο μέτωπο...?

 Τέτοιες μέρες, του 1941, οι Γερμανοί ολοκλήρωναν την -προσωρινή- κατάκτηση της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο: "Καθηλώσαμε εδώ 13 επίλεκτες γερμανικές μεραρχίες, που αλλιώς θα ήταν στο μέτωπο"

 Κατ' αρχάς, πρέπει να πούμε, ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν μια φιλική τους κυβέρνηση στην Ελλάδα, να της επιβάλουν την προσχώρηση της Ελλάδας στον "Άξονα", να αφήσουν εδώ μια μικρή στρατιωτική δύναμη, δια παν ενδεχόμενον και, να στείλουν τον κύριο όγκο των στρατευμάτων τους στα πολεμικά μέτωπα. Αντ' αυτού, επέλεξαν την κατοχή μιας μακρινής χώρας, που ήταν εκτός του "ζωτικού χώρου" τους & από την οποία, έτσι κι αλλιώς, θα αποχωρούσαν μετά την λήξη του πολέμου, ανεξάρτητα απ' την έκβασή του.

 Εικόνα

 Στην απόφασή τους αυτή, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο ο φόβος για την δράση της λεγόμενης "εθνικής αντίστασης". Άλλωστε, το ΕΑΜ ιδρύθηκε 5 μήνες αργότερα (στις 27 Σεπτεμβρίου 1941) και η στρατιωτική του πτέρυγα, ο ΕΛΑΣ, τον Φεβρουάριο του 1942. Οι πρώτες ομάδες ανταρτών, υπό τον Άρη Βελουχιώτη, εμφανίστηκαν στα ορεινά της Ρούμελης το καλοκαίρι του 1942 & η πρώτη άξια λόγου αντιστασιακή ενέργεια, έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1942 - η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

 Άρα, άλλος ήταν ο πραγματικός λόγος, που καθηλώθηκαν στην Ελλάδα 13 επίλεκτες μεραρχίες της Βέρμαχτ. Και ο λόγος αυτός, ήταν ο φόβος βρετανικής απόβασης στην Ελλάδα!

 Σύμφωνα με τον φιλοκομμουνιστή ιστορικό, Ισαάκ Ντώϋτσερ, ο Τσώρτσιλ είχε προτείνει στην Διάσκεψη της Τεχεράνης (28 Νοεμβρίου 1943), να γίνει συμμαχική απόβαση στην Ελλάδα, αλλά το απέρριψε ο Στάλιν:

 «Ο Τσώρτσιλ εξέθεσε το σχέδιό του, για μια αγγλο-αμερικανική εισβολή στα Βαλκάνια. Ο Στάλιν, είχε την υποψία πως ο σκοπός αυτού του σχεδίου ήταν να προλάβει μια ρωσσική κατοχή των βαλκανικών κρατών. Έτσι, αντιτάχθηκε ανένδοτα στο σχέδιο & ζήτησε απόβαση στην Γαλλία. Τα επιχειρήματά του νίκησαν τελικά. Οι Αμερικανοί αρχηγοί του επιτελείου συμφώνησαν μαζί του. Ακόμα & μερικοί Βρετανοί στρατηγοί αντιτάχθηκαν στον Τσώρτσιλ. Διστακτικός στην αρχή ο Ρούσβελτ, δέχθηκε έπειτα την άποψη του Στάλιν"

 ("Στάλιν, Πολιτική Βιογραφία", σελ. 477).

 Ο Τσώρτσιλ, στα Απομνημονεύματά του, δεν παραδέχεται ευθέως ότι είχε κάνει τέτοια πρόταση (για να μην φανεί πως δεν πέρασε το δικό του...), αλλά αναφέρει σε πολλά σημεία τα οφέλη που θα είχε μια συμμαχική απόβαση στην Ελλάδα. Οπότε, πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο, ότι είχε κάνει την σχετική πρόταση!

 Αναφέρει όμως ξεκάθαρα ο Τσώρτσιλ, πως υπήρχε σε εξέλιξη επιχείρηση παραπλάνησης των Γερμανών, για συμμαχική απόβαση στην Ελλάδα:

 "Οι κινήσεις των πλοίων μας & οι στρατιωτικές προετοιμασίες στην Αίγυπτο, δήλωναν ότι η εκστρατεία μας θα γινόταν στην Ελλάδα" (5ος Τόμος, σελ. 78). Επίσης:

 "Καταβλήθηκαν ιδιαίτερες προσπάθειες για να πείσουμε τον εχθρό ότι θα αποβιβαζόμασταν στην Ελλάδα"

 (5ος Τόμος, σελ. 221).

 Συμπέρασμα: τα "ηρωϊκά κατορθώματα" της "εθνικής αντίστασης", είναι ένας ακόμη θεμελιώδης μύθος της προπαγάνδας της αριστεράς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Με την «Επιχείρηση Κιμάς» οι σύμμαχοι παραπλάνησαν τον Χίτλερ ότι θα κάνουν απόβαση στην Ελλάδα. Έτσι με προσωπική του εντολή διατηρούσαν εναν μεγάλο αριθμό επιλεγμένων μεραρχιών στην Ελλάδα, που είχαν μεταφερθεί και από την Ιταλία. Η πραγματική απόβαση των συμμάχων έγινε τελικά στην Σικελία, με πολύ μικρή αντίσταση των Γερμανών και με επιτυχία. Αυτά για την ιστορία. Την καλημέρα μου.
    Panagiotis Mylonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις