Η "μπαλαρίνα" την γλύτωσε – Πολωνός συνελήφθη επειδή βοήθησε στην προετοιμασία επίθεσης

 

Ένας άνδρας συνελήφθη

στην Πολωνία επειδή μετέφερε πληροφορίες στη Ρωσία. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες «μεταξύ άλλων» για να σχεδιάσουν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Πολωνία.

Ο Πολωνός ύποπτος Pawel K. ήταν σε επαφή με Ρώσους που συμμετείχαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει ο Πολωνός εισαγγελέας. Λέγεται ότι ήταν πρόθυμος να παράσχει πληροφορίες για το αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Το αεροδρόμιο βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι πολωνικές αρχές εντόπισαν τον Κ. χάρη σε πληροφορίες από την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη την Τετάρτη. Σύμφωνα με το τμήμα δικαιοσύνης, τα αδικήματα για τα οποία είναι ύποπτος επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, έχουν ήδη γίνει αρκετές απόπειρες δολοφονίας του Ζελένσκι. “Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει ότι η Ρωσία παραμένει απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς, αλλά για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο.

Το εγκληματικό καθεστώς στο Κρεμλίνο προσπαθεί συνεχώς να υπονομεύσει την ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου”, δήλωσε ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Andri Kostin X.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις