Περιμένουν πόλεμο πλήρους κλίμακας οι Ασφαλιστικές στις ΗΠΑ και στέλνουν ειδοποιήσεις στους κατόχους συμβολαίων

 

Οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων

στις Ασφαλιστικές Εταιρείες του Σινσινάτι λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με αλλαγές κάλυψης που σχετίζονται με την απειλή ενός πολέμου πλήρους κλίμακας.

Ο Δρ. Ben Tapper (@DrBenTapper1) μοιράστηκε μια εικόνα στο X – βλέπε παρακάτω – που δείχνει αλλαγές πολιτικής που “περιλαμβάνουν εξαίρεση πολέμου”.

«Η εμπορική σας κάλυψη εσωτερικών θαλασσίων θα περιλαμβάνει εξαίρεση πυρηνικών, βιολογικών, χημικών και ραδιολογικών κινδύνων», αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

 

 

Ο ασφαλιστικός κλάδος περιμένει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Αν και οι πολεμικοί αποκλεισμοί δεν είναι τεχνικά κάτι καινούργιο για τους ασφαλιστικούς φορείς, έχουν δυσοίωνες συνέπειες για αυτό που αναμένεται σύντομα. Το Click For Cover , γνωστό πλέον ως CFC.com, δημοσίευσε ένα κομμάτι πέρυσι που εξηγεί το γιατί.

Την άνοιξη του 1937, όταν οι γερμανικές βόμβες έπεσαν στη Γκουέρνικα της Ισπανίας, ισοπεδώνοντας το 70 τοις εκατό των κτιρίων της πόλης σε λιγότερο από τρεις ώρες, οι ασφαλιστές ακινήτων ήταν εντελώς απροετοίμαστοι γιατί δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο.

“Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι δεν θα χρειαζόταν πολλές Guernica για να σβήσουν τους ισολογισμούς”, λέει η CFC. «Απάντησαν προσθέτοντας εξαιρέσεις στις πολιτικές για πολεμικές πράξεις – μια κίνηση που αντικατοπτρίζεται στις συμβάσεις μέχρι σήμερα».

Η CFC λέει ότι οι ασφαλιστές “προχωρούν για να αντιμετωπίσουν ξανά τον πόλεμο” τώρα που είναι σαφές ότι υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην πορεία προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η CFC λέει ότι ο διαδικτυακός πόλεμος είναι συγκεκριμένα στην πρώτη γραμμή των ανησυχιών του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά όλα θα μπορούσαν να συμβούν.

«Αυτή τη φορά η ανησυχία είναι ο κυβερνοπόλεμος – συγκεκριμένα, οι επιθέσεις τόσο καταστροφικές που ακρωτηριάζουν την ικανότητα λειτουργίας ενός έθνους», λέει η CFC. “Οι Lloyd’s του Λονδίνου έχουν επιβάλει τον αποκλεισμό τέτοιων σεναρίων από τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Ορισμένοι στην αγορά αντιστέκονται στην κίνηση.”

“Οι μεσίτες ασφαλίσεων είναι καχύποπτοι όταν εμφανίζονται νέοι αποκλεισμοί. Και δικαίως, συνήθως σηματοδοτούν μείωση της κάλυψης για τους ασφαλισμένους. Παρουσιάζουν προβλήματα στους μεσίτες όταν οι πελάτες ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν την κάλυψη που πίστευαν ότι είχαν.”

Πίσω στην εποχή, ο κυβερνοπόλεμος δεν θα είχε νόημα αφού δεν υπήρχαν υπολογιστές. Σήμερα, ο ορισμός του πολέμου έχει επεκταθεί πολύ για να περιλαμβάνει πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να γνωρίζουν οι αντισυμβαλλόμενοι, επειδή θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα καλύπτονται μόλις πέσουν οι «βόμβες», συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοβομβών.

«Οι κυρίαρχοι παγκόσμιοι οργανισμοί ασφάλειας αποδέχονται πλέον ότι ο σύγχρονος πόλεμος περιλαμβάνει και κυβερνοεπιθέσεις», εξηγεί η CFC. “Το άρθρο 2 παράγραφος 4 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει την απειλή ή τη χρήση βίας από ένα κράτος εναντίον ενός άλλου. Αυτό ισχύει για τη συμπεριφορά των εθνικών κρατών στον κυβερνοχώρο.”

“Ενώ η ένοπλη επίθεση εξακολουθεί να θεωρείται η πιο σοβαρή χρήση βίας, οι κυβερνοεπιθέσεις εμπίπτουν επίσης σε αυτόν τον ορισμό. Το 2019, το ΝΑΤΟ, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το επιβεβαίωσε. Ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg ανακοίνωσε ότι μια “σοβαρή κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε ενεργοποίηση του άρθρου 5», μια αναφορά στη ρήτρα συλλογικής αυτοάμυνας στο επίκεντρο της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ».

Με απλά λόγια, υπάρχουν ένα σωρό γεγονότα που θεωρούνται πλέον «πόλεμος» τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο. Προσθέτοντας εξαιρέσεις πολέμου στα συμβόλαια, πολλοί ασφαλισμένοι πιθανότατα θα βρεθούν σε σοβαρό δεσμό όταν συνειδητοποιήσουν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν καλύπτονται πλέον.

«Φανταστείτε μια εταιρεία να προσπαθεί να πληρώσει ζημιές σε υποδομές στη Γάζα αυτή τη στιγμή», έγραψε ένας σχολιαστής για τα τρέχοντα γεγονότα.

«Φανταστείτε να προσφέρετε κάλυψη για πυρηνικές ζημιές», έγραψε ένας άλλος για το πώς η ασφαλιστική βιομηχανία δεν θα μπορούσε ποτέ να καλύψει μια πυρηνική επίθεση και να επιβιώσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις