Ο στρατός υπακούει στον Τραμπ και αψηφά το εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν

 

Καθώς τα βρετανικά πολεμικά πλοία

ταξινομούσαν αεροπλάνα και εκτόξευαν πυραύλους κρουζ σε θέσεις που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη την Πέμπτη, τα αμερικανικά F/A-18 κάθονταν χωρίς πιλότους στα καταστρώματα πτήσης και οι πύραυλοι κρουζ ήταν αδρανείς σε κάθετους σωλήνες εκτόξευσης - παρόλο που η Καμάλα Χάρις και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Χικς είχαν διέταξε τον 5ο Στόλο του Ναυτικού να συμμετάσχει στην επίθεση.

Με τους πυραύλους Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου να κατευθύνονται προς τους στόχους των Χούτι, ο διοικητής ενός αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων του Ηνωμένου Βασιλείου, του HMS Diamond, τηλεφώνησε στον Αμερικανό ομόλογό του στο USS Eisenhower και ρώτησε γιατί το αεροσκάφος του πλοίου δεν είχε εκτοξευθεί από το κατάστρωμα και οι πύραυλοι των Η.Π.Α. Δεν σκορπουσαν την καταστροφη.

«Επιλύουμε ζητήματα. παρακαλώ μείνετε δίπλα », ήρθε η απάντηση.

Αυτό που θα έπρεπε να ήταν ένα συντονισμένο, σύγχρονο χτύπημα ήταν κάθε άλλο παρά τακτικό, γιατί οι διοικητές των αμερικανικών αεροπλανοφόρων και των αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke βρίσκονταν στη μέση της συμφιλίωσης αυτού που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ατελείωτη αβεβαιότητα για το αν ο Χάρις ή ο Χικς είχαν εξουσία να αναπτύξει πυρομαχικά των ΗΠΑ σε ξένο έδαφος.

Η κατάρρευση της αλυσίδας διοίκησης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως , ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν οι αξιωματικοί του Ναυτικού των ΗΠΑ, τόσο στην ξηρά όσο και στις ομάδες κρούσης αερομεταφορέων, συζήτησαν για τη νομιμότητα του εγκληματικού καθεστώτος Μπάιντεν και εάν θα υπάκουαν σε εντολή εκτόξευσης που είχε εκδοθεί από έναν παράνομο πρόεδρο και κλέφτη εκλογών. Εκείνη την εποχή, οι διοικητές του 5ου και του 6ου Στόλου Τσαρλς Κούπερ και Τόμας Ίσι και τέσσερις αρχηγοί ομάδων κρούσης κατήγγειλαν την προεδρία του Μπάιντεν ως δόλια, λέγοντας ότι μόνο ο Πρόεδρος Τραμπ ή οι εκπρόσωποί του είχαν την εξουσία να ενεργοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι οι κυβερνήτες των πλοίων με την εκτίμησή τους για την κατάσταση. Ο διοικητής του USS Laboon, διοικητής Έρικ Μπλόμπεργκ, είπε ότι αυτός, ο πρώτος του αξιωματικός και ο αρχηγός του σκάφους αναγνώρισαν τον Μπάιντεν ως νόμιμο πρόεδρο. Είχε πει προκλητικά στον ναύαρχο Κούπερ ότι εάν ο Μπάιντεν, η Χάρις, ο Όστιν ή οποιοσδήποτε στην προεδρική γραμμή διαδοχής του Μπάιντεν έδινε την εντολή να απολυθεί, θα υπάκουε απερίφραστα αυτήν την οδηγία.

«Το να αρνείσαι είναι ανταρσία», είχε πει.

Το ταραχώδες χάος κλιμακώθηκε την Πέμπτη καθώς οι πύραυλοι του Ηνωμένου Βασιλείου φώτισαν τον ουρανό. Ένας πανικόβλητος Blomberg βρισκόταν στα σχοινια με τον διοικητή του στόλου, προτρέποντάς τον να τηρήσει την απόφαση της Χάρις και του υπουργού Άμυνας να εμπλακούν με τους Χούτι, οι οποίοι τρομοκρατούσαν τα εμπορικά πλοία. Ο αντιναύαρχος Κούπερ φέρεται να απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν υπουργό Άμυνας και ότι ο Λόιντ Όστιν, ο άνδρας που ισχυριζόταν ότι ήταν ο υπουργός Άμυνας, ήταν αφαντος για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Επιπροσθέτως, αν και οι Ρώσοι λένε ότι ο Όστιν είναι νεκρός, πηγές απο τα Λευκα  εξέφρασαν ασάφεια σχετικά με την πραγματική μοίρα του Όστιν: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε αυτή τη στιγμή ότι σκοτώθηκε στην Ουκρανία».

Από το Laboon, ο Blomberg είπε στον ναύαρχο Cooper ότι θα πυροβολούσε ακόμα κι αν το USS Eisenhower αρνηθεί να εκτοξεύσει αεροσκάφος. Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή που μιλούσε υπό την υπόσχεση της ανωνυμίας, ο ναύαρχος προειδοποίησε τον Μπλόμπεργκ να μην υπερβεί τον βαθμό του και είπε ότι δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να «βομβαρδίσει τους Χούθι μέχρι τη λήθη» εάν η εντολή ερχόταν απευθείας από τον Πρόεδρο Τραμπ ή τον στρατηγό Έρικ Μ. Σμιθ.

Καθώς ο στρατηγός Σμιθ δεν ήταν διαθέσιμος, η κλήση πήγε στον Πρόεδρο Τραμπ, τον νόμιμο γενικό διοικητή. Ο ναύαρχος Κούπερ συνόψισε βιαστικά την κατάσταση και ήθελε να μάθει εάν ο Τραμπ, ο πραγματικός πρόεδρος, θα έδινε προσωπικά την εντολή να εμπλακεί ο εχθρός. Ο Τραμπ είπε ότι η Αίθουσα Πολέμου του Μαρ-α-Λάγκο παρακολουθούσε την κρίση και έθεσε στον ναύαρχο δύο ερωτήσεις: «Είναι οι Χούτι απειλή για τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ; Αποτελούν κίνδυνο για την εμπορική ναυτιλία;»

Ο ναύαρχος Κούπερ απάντησε καταφατικά και στις δύο ερωτήσεις και ο Πρόεδρος Τραμπ του έδωσε εντολή να χτυπήσει τα στρατόπεδα των Χούτι στην Υεμένη χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αμέσως, χτυπήματα ήρθαν από τον αέρα και την επιφάνεια. Μαχητικά κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας που προέρχονταν από βάση στη Μέση Ανατολή και Super Hornets από το USS Eisenhower βρυχήθηκαν στον αέρα, οπλισμένα με πυρομαχικά ακριβείας. Το χτύπημα έγινε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, περίπου 30 λεπτά αφότου οι Χούτι εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο σε ναυτιλιακές λωρίδες στον Κόλπο του Άντεν. Συνολικά, οι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν 60 στόχους των Χούτι σε 16 τοποθεσίες.

Αυτή είναι μια εξελισσόμενη ιστορία και λαμβάνουμε ωριαίες ενημερώσεις. Θα δημοσιεύσουμε περισσότερα σχετικά το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις