Οι 60 νεκροί Γάλλοι στο Χάρκοβο ήταν μέλη του τακτικού γαλλικού στρατού – δεν ήταν μισθοφόροι…

 

Άμεση εμπλοκή

της Γαλλίας στον πόλεμο – η Ρωσία σκληραίνει τη θέση της.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας παρουσίασαν απότομη επιδείνωση μετά τη ρωσική επίθεση σε βάση μισθοφόρων στο Χάρκοβο, η οποία άφησε πάνω από 60 νεκρούς και τουλάχιστον 20 στρατιώτες τραυματίες, αναφέρει το Warnews247.

Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τον Γάλλο πρεσβευτή στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις σχετικά με τον πρωτοφανή αριθμό νεκρών Γάλλων στρατιωτών στο Χάρκοβο.

Η Μόσχα πιστεύει ότι πρόκειται για στρατιώτες του τακτικού γαλλικού στρατού, αξιωματικούς, ειδικές δυνάμεις, συμβούλους κ.λπ., που στάλθηκαν για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης. Αυτό εξηγεί και τον μεγάλο αριθμό τους σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο Χάρκοβο και όχι στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

«Η Γαλλία βοηθά την Ουκρανία με την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικής εκπαίδευσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, για να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους, ούτε στην Ουκρανία ούτε πουθενά αλλού, σε αντίθεση με κάποιους άλλους», πρόσθεσε.

«Βόμβα» Ρίτερ: Δεν ήταν όλοι οι Γάλλοι που σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο μισθοφόροι

Η επίθεση σε κτίριο στην πόλη Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη (16/1/2024) είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 60 μισθοφόρων – κυρίως γαλλικής υπηκοότητας.

Η παρουσία ένοπλων Γάλλων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έχει τροφοδοτήσει εικασίες για το ποιος εργάζονται, είπε στο Sputnik ο Σκοτ ​​Ρίτερ, πρώην αξιωματικός της CIA και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός ειδικός ρίχνει μια πραγματική βόμβα λέγοντας ότι δεν ήταν όλοι οι Γάλλοι στρατιώτες μισθοφόροι.

Αποκαλύπτει ουσιαστικά την άμεση εμπλοκή της Δύσης στις μάχες με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία είναι συνέπεια, μεταξύ άλλων, της σπανιότητας του ουκρανικού στρατού, αλλά και του μεγάλου αντίκτυπου που θα έχει μια ήττα στον πόλεμο πληρεξουσίων της Ουκρανίας. . για το ΝΑΤΟ.

Άμεση εμπλοκή των Γάλλων στον πόλεμο

Ο Ρίτερ είπε ότι μπορεί να αποκαλύψει τη μυστική άμεση εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο πληρεξουσίων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

«Εάν πολεμούν για την ουκρανική πλευρά, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, είναι πλέον νόμιμος στόχος», σημείωσε ο Ρίτερ.


Ο Γάλλος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα, Πιερ Λεβί, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, του δόθηκε προειδοποίηση.

Χθες, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα ακριβείας σε κτίριο που στεγάζει «ξένους μαχητές» στο Χάρκοβο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι μαχητές ήταν κυρίως Γάλλοι μισθοφόροι και ότι το κτίριο καταστράφηκε.

«Σε σχέση με την καταστροφή από τις ρωσικές δυνάμεις ενός προσωρινού σταθμού ξένων μαχητών στο Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων Γάλλων υπηκόων, ο Γάλλος Πρέσβης κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου. Εξωτερικών Υποθέσεων, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Νωρίτερα σήμερα, το Παρίσι διέψευσε αυτούς τους ρωσικούς ισχυρισμούς για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία.















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις