Νέος πόλεμος; Η Σερβία συγκεντρώνει στρατεύματα και τανκς στα σύνορα με το Κόσοβο


Οι υπηρεσίες πληροφοριών

κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Σερβία συγκεντρώνει μια «άνευ προηγουμένου» ποσότητα στρατευμάτων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και μηχανοποιημένων μεραρχιών πεζικού στα σύνορα του γειτονικού Κοσσυφοπεδίου.

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο και έχουν αποστολή να διατηρήσουν την ειρήνη εκεί μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σε εκείνον τον πόλεμο, οι Αλβανοί προσπάθησαν να διώξουν τους Σέρβους.

Υπάρχει μια φήμη στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου ότι το Κοσσυφοπέδιο προσπαθεί να καθαρίσει εθνοτικά τους πολίτες της Σερβίας που έμειναν στα σπίτια τους στο Κοσσυφοπέδιο μετά τον εμφύλιο πόλεμο, αναφέρει ο Hal Turner.

Φαίνεται ότι πρόκειται να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος.

 

 

 

Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, «Kfor», έχει ενισχυθεί με βρετανικά στρατεύματα και η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι διαβουλεύεται με συμμάχους για να διασφαλίσει ότι η στάση του Kfor ήταν «ανάλογη με την απειλή».

«Παρακολουθούμε μια σημαντική σερβική στρατιωτική ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, η οποία περιλαμβάνει μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη προηγμένου σερβικού πυροβολικού, τανκς και μηχανοποιημένων μονάδων πεζικού», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

 


 

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι αποφάσισε να «εγκρίνει πρόσθετες δυνάμεις για να ανταποκριθεί στην κατάσταση».

«Θα λαμβάνουμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και ελεύθερης κυκλοφορίας για όλους τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις