ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Ο αδελφός και ο γιος του Μπάιντεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τους Κινέζους να αγοράσουν ένα εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύοντας ότι η εταιρεία συνδέεται με τον Σι Τζινπίνγκ.

Ο Τζέιμς Μπάιντεν είπε στο FBI και στο IRS για αυτό κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρει η New York Post.

Ο Χάντερ είπε στον θείο του Τζέιμς ότι ο πρόεδρος της CEFC, Γε Τζιανμίνγκ, «είναι προστατευόμενος του Προέδρου Σι», σύμφωνα με την έκθεση του FBI, η οποία αποχαρακτηρίστηκε στο Κογκρέσο. Η συμφωνία τελικά δεν προχώρησε.

Αυτό ήταν όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές του FBI έλαβαν εντολή να μην ρωτήσουν τον Τζιμ Μπάιντεν εάν ο αδερφός του συμμετείχε στην αποτυχημένη συμφωνία και να μην ακολουθήσουν «συνήθη ερευνητικά στοιχεία», σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής.

Να θυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ορίσει ειδικό εισαγγελέα για την υπόθεση του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του προέδρου, ο οποίος εργαζόταν στην ουκρανική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Burisma. 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις