ΤΙΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


Κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο του Καναδά, ένας καλεσμένος ουκρανικής καταγωγής χειροκροτήθηκε ευρέως από ολόκληρη την αίθουσα, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων του Καναδά και της Ουκρανίας.

Αυτός ο άνδρας ονομάζεται Yaraslov Hunka, ένας πρώην Ουκρανός στρατιώτης της 14ης Μεραρχίας Γρεναδιέρων Waffen-SS, ο οποίος επαινέθηκε από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου επειδή «πολέμησε για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσους» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ηγέτης της καναδικής αντιπολίτευσης Pierre Poilievre ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό Justin Trudeau για την τιμή αυτού του ατόμου.
Ο Τριντό, ωστόσο, έριξε την ευθύνη στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη». 

 Η εβραϊκή οργάνωση «Friends of the Simon Wiesenthal Center» αντέδρασε στο περιστατικό. Ζήτησε συγγνώμη και ζήτησε εξηγήσεις «για το πώς αυτός ο άνθρωπος αναγνωρίστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο ομιλητής έχει ήδη μετανιώσει. Είπε ότι ήταν αυτός που κάλεσε τον άνδρα των SS και ότι έμαθε τις λεπτομέρειες της βιογραφίας του αργότερα.

"Θα ήθελα πρώτα απ' όλα να ζητήσω βαθιά συγγνώμη από τις εβραϊκές κοινότητες στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο. Αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για την πράξη μου."

Και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Είπε ότι η υπηρεσία πρωτοκόλλου του πρωθυπουργού ήταν υπεύθυνη για την επιλογή των προσκεκλημένων και κανένας από τους βουλευτές δεν μπορούσε να γνωρίζει για το σκοτεινό παρελθόν του Χούνκα.

«Ο κ. Τριντό θα πρέπει να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη και να μην μεταφέρει την ευθύνη σε άλλους όπως κάνει συνήθως», είπε.

 















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις