Η Κίνα αποκαλεί τον Μπάιντεν ψεύτικο πρόεδρο και τον Λόιντ Όστιν ψεύτικο υπουργό Άμυνας

 


Έχει τελικά αποδεχτεί

το Πεκίνο ότι ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν είναι παράνομος πρόεδρος και ότι ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ εξακολουθεί να είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι «ναι» με βάση τις επικοινωνίες που αναχαίτισε η Διοίκηση Κυβερνοχώρου Στρατού των ΗΠΑ (ARCYBER) μεταξύ του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα R. Nicholas Burns και του Κινέζου ομολόγου του, Qin Gang. Οι πρεσβευτές πέρασαν επτά ημέρες προσπαθώντας να κανονίσουν μια συνάντηση μεταξύ του εγκληματικού υπουργού Άμυνας Lloyd Austin και του υπουργού Άμυνας της ΛΔΚ, Li Shangfu, σε ένα διεθνές αμυντικό φόρουμ στη Σιγκαπούρη την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, ο Τσιν είπε στον Μπερνς ότι ο Λι συμφώνησε σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον Όστιν, αλλά απέρριψε ωμά το αίτημα την Κυριακή, κατηγορώντας το εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν.

Η απόρριψη της πρότασης από το Πεκίνο εξόργισε το καθεστώς. ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα απέρριψε προσφορές κατευνασμού της διοίκησης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του στη Βιέννη και η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen ταξίδεψε δύο φορές κρυφά για να μιλήσει με τον κινέζο υπουργό Οικονομικών Liu Kun. Επιπλέον, τα Λευκα Καπελα κατηγόρησαν το καθεστώς ότι έδωσε στην Κίνα δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, συμβόλαια και τίτλους γης στις ΗΠΑ για να αναβάλλει την εισβολη στην Ταϊβάν.

Όταν η Κίνα ακύρωσε το συνέδριο Li-Austin, ο πλαστός Λευκός Οίκος εξέδωσε μια δειλή δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ΛΔΚ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι απέρριψαν την πρόσκλησή μας στις αρχές Μαΐου για τον υπουργό Ώστιν να συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της ΛΔΚ, Li Shangfu στη Σιγκαπούρη αυτό το εβδομάδα…Το Υπουργείο πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της διατήρησης ανοιχτών γραμμών στρατιωτικής επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου». Η δήλωση, ωστόσο, σκόπιμα απέφυγε να αναφέρει γιατί ο Λι το ξανασκέφτηκε.

Σύμφωνα με το ARCYBER, ο Τσιν παρέδωσε ένα σαφές,μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του εκ μέρους του Πεκίνου.

«Με μεγάλη χαρά σας πληροφορώ, Πρέσβη Μπερνς, ότι ο αξιότιμος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Λι Σανγκφού, δεν θα έχει σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή διάλογο με τον Λόιντ Όστιν. Έφτασε στην αντίληψή μας ότι ο Λόιντ Όστιν δεν είναι πραγματικός υπουργός Άμυνας και ο ανώτερός του, Τζόζεφ Μπάιντεν, προφανώς δεν είναι πραγματικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μάθαμε ότι ο Λόιντ Όστιν μιλά για ένα μόνο μέρος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σας και ότι ο Τζόζεφ Μπάιντεν δεν ελέγχει τα πυρηνικά όπλα της χώρας σας. Αυτή είναι μια ανησυχητική αποκάλυψη - το σπίτι σας δεν είναι σε τάξη. Θα ήταν ακατάλληλο να μιλήσουμε με τον Lloyd Austin μέχρι να διερευνήσουμε διεξοδικά αυτό το θέμα.»

Ο Μπερνς θύμωσε με τις παρατηρήσεις του Τσιν. «Μετά από όλα όσα δώσαμε στους ανθρώπους σας, θέλετε να πω ολα αυτα στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν; Ενισχύσαμε την Κίνα. Και μας προσβάλλετε».

«Είμαι απλώς ο αγγελιοφόρος, Πρέσβη Μπερνς», είπε ο Τσιν.

Η ARCYBER απέκοψε την κλήση την Κυριακή και επιβεβαίωσε την ταυτότητα των ομιλητών μέσω ανάλυσης φωνητικού αποτυπώματος. Ο Τσιν μιλάει άπταιστα αγγλικά, ενώ ο Μπερνς μιλάει σπασμένα Καντονέζικα και Μανδαρινικά.

Αν και ο ARCYBER επιβεβαίωσε τις φωνές των Μπερνς και Τσιν, εξέφρασαν σύγχυση σχετικά με το αν η συζήτηση ήταν ρεαλιστικη ή θεατρική με σενάριο. Η ασταθής απάντηση του Μπερνς ήταν ασυμβίβαστη με τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι του καθεστώτος αντιμετώπισαν την Κίνα.

«Έχουμε παρακολουθήσει παλιότερα αναλογες συναντησεις και αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε έναν υπαινιγμό εχθρότητας μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και των Κινέζων αξιωματούχων. Συνήθως κολακεύουν ο ένας τον άλλον με πολλούς επαίνους. Ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν έχουν αποσπάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα, δίνοντας γη, καύσιμα και χρήματα. Ο Μπάιντεν είναι ο πρόεδρος των ΜΜΕ. Είναι προϊόν των ΜΜΕ. Αλλά η Κίνα και ο Σι Τζινπίνγκ, αφού επωφελούνται μαζικά, δεν έχουν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του Μπάιντεν. Πληρώνονται με κάθε τρόπο, καθιστώντας το συνέδριο ύποπτο», είπε μια πηγή της ARCYBER.

Από την άλλη πλευρά, το μήνυμα του Qin, αν είναι ειλικρινές, θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα ρηγμα στη συμμαχία Deep State-China.

«Οτιδήποτε αποδυναμώνει την αντίληψη του κόσμου για τη νομιμότητα του Μπάιντεν μας ωφελεί. Αν είναι αλήθεια, η Κίνα μόλις έδωσε στον Μπάιντεν και στον Όστιν ένα μεγάλο μαθημα, σαν να ήθελε να σας ευχαριστήσει για όλα όσα μας δώσατε, αλλά δεν σας χρειαζόμαστε πια. Ωστόσο, είναι πολύ απίθανο να ανακάλυψαν ότι ο Μπάιντεν έκλεψε τις εκλογές επειδή πιθανώς τον βοήθησαν», είπε η πηγή μας.

Άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν αναγνωρίσει ότι ο Μπάιντεν είναι ένας δόλιος πρόεδρος, αλλά οι φύλακες των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης έχουν απαγορεύσει σε δημοσιογράφους που ελέγχονται από εταιρείες να μοιράζονται απόψεις κατά του κατεστημένου.

«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα βγει από την Κίνα τώρα», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις