Ο σωσίας του Στάλιν


Αυτός είναι ο σωσίας του Στάλιν και είναι αυτός που βλέπετε στο πορτρέτο της παρέλασης του αρχηγού.

Ο Νταγκεστάνος Φέλιξ Νταντάεφ έγινε ο επίσημος διπλός του Σοβιετικού Γενικού Γραμματέα σε ηλικία 24 ετών. Πριν από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, αυτό το κανονικό αγόρι από το χωριό έπαιζε σε ένα σύνολο τραγουδιών και χορών. όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, έπαιξε σε μια ταξιαρχία συναυλιών στο μέτωπο. Η πληροφορία για την απίστευτη ομοιότητά του με τον Στάλιν έφτασε γρήγορα στους στρατηγούς. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι ειδικές υπηρεσίες θα είχαν ενδιαφερθεί για αυτόν, αν όχι για μία περίσταση.

Ο Νταντάεφ τραυματίστηκε σοβαρά και θεωρήθηκε νεκρός. Στους συγγενείς του εστάλη ήδη ειδοποίηση θανάτου. Αυτή η «εξαφάνιση» έπαιξε ακριβώς στα σχέδια των Τσεκιστών. Το 1943 τον έστειλαν με μια μυστική ειδική πτήση στη Μόσχα, όπου στάθμευε σε μια από τις εξοχικές κατοικίες.

Για να μοιάζει ακόμα περισσότερο με τον Στάλιν, ο Νταντάεφ πήρε 11 κιλά, κιτρίνισε τα δόντια του (ο Στάλιν κάπνιζε, ενώ ο Νταντάεφ όχι) και έμαθε να αντιγράφει τον Στάλιν για αρκετούς μήνες υπό την επιτήρηση της NKVD. Ωστόσο, υπήρχε μια σημαντική αναντιστοιχία - οι ηλικίες τους. Η διαφορά μεταξύ Νταντάεφ και Στάλιν ήταν σχεδόν 40 χρόνια. Έτσι ο Νταντάεφ έμαθε μόνος του πώς να βάζει «σημαδάκια» στο πρόσωπό του όπως του Στάλιν και τριγυρνούσε πάντα με μακιγιάζ.

Στην αρχή, του ανατέθηκαν απλές εργασίες – να εμφανιστεί όπου χρειαζόταν και να μπει σε ένα αυτοκίνητο. Έπειτα του εμπιστεύτηκαν επίσημες επισκέψεις, δεξιώσεις ξένων αντιπροσωπειών, πρωταγωνίστησε σε ειδησεογραφικούς σταθμους, παρευρέθηκε στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, ακόμη και σε ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο.

Κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν υποψιάστηκε ποτέ κάτι! Μόνο ένας πολύ στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για τον διπλό. Ο Νταντάεφ υπέγραψε συμφωνία μη αποκάλυψης και οι συγγενείς του συνέχισαν να τον θεωρούν νεκρό.
Μετά το θάνατο του Στάλιν ο σωσίας δεν χρειαζόταν πλέον και ο Νταντάεφ ασχολήθηκε με την υποκριτική και την… κωμωδία: πήγε σε μια περιοδεία στη Ρωσία . Μέχρι το 1996, πληροφορίες για τη μυστική του δουλειά ήταν απόρρητες.
Παρεμπιπτόντως, είναι ζωντανός, αφού έκλεισε τα 100 στις 2 Μαρτίου 2023! 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις