Ο Νετανιάχου θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία παιδεραστών της Ουάσιγκτον


 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μόλις αποχαρακτήρισε 400.000 έγγραφα που αποκαλύπτουν την εμπορία παιδιών και ένα κύκλωμα εκμεταλλευσης παιδιών στην Ουάσιγκτον.

 Το Ισραήλ δημοσιοποίησε την Τετάρτη για πρώτη φορά περίπου 400.000 σελίδες εγγράφων που σχετίζονται με την τύχη των αγνοούμενων παιδιών της Υεμένης της δεκαετίας του 1950, κάτι που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι είχε σκοπό να «διορθώσει την ιστορική αδικία» της απόκρυψης της μοίρας των παιδιών.

 «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι για σχεδόν 70 χρόνια, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τι συνέβη στα παιδιά τους», είπε ο Νετανιάχου.  «Και όσο δύσκολη και αν είναι η πραγματικότητα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχιστεί αυτό».

 Τα σχόλια του Νετανιάχου έγιναν σε μια τελετή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου ξεκίνησε μια ιστοσελίδα με την τεκμηρίωση για τα παιδιά.

 Τα έγγραφα είναι αυτά που είχαν στη διάθεσή τους τρεις εξεταστικές επιτροπές όλα αυτά τα χρόνια για τη διερεύνηση της υπόθεσης των εξαφανισμένων παιδιών – το 1967, το 1988 και το 1995.

 Από εδώ και στο εξής, ο Νετανιάχου είπε, «με ένα πάτημα του πληκτρολογίου», όλοι θα έχουν πρόσβαση στα έγγραφα και θα μπορούν να εντοπίσουν τι συνέβη στα παιδιά.

 Τον Ιούνιο, ο Νετανιάχου διόρισε τον Υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας Τζάτσι Χανέγκμπι να επανεξετάσει τα στοιχεία στις τρεις προηγούμενες έρευνες και τον Νοέμβριο το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα απόρρητα έγγραφα.  Η απόφαση αυτή ανέτρεψε απόφαση του 2001 για σφράγιση των εγγράφων μέχρι το 2071.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις