Η NASA παραδέχεται πως έχουμε δεχτεί επισκέψεις από το διάστημα στο παρελθόν, μέσα από το βιβλίο της που διατίθεται δωρεάν

Η NASA παραδέχεται πως έχουμε δεχτεί επισκέψεις από το διάστημα στο παρελθόν, μέσα από το βιβλίο της που διατίθεται δωρεάν 

Η θεωρία των «αρχαίων αστροναυτών», βασισμένη σε αρχαιολογικά στοιχεία και διάφορες μυθολογικές αναφορές, μιλάει για

το γεγονός ότι στην αρχαιότητα η ανθρωπότητα ή κάποιες κοινωνίες διατηρούσαν επαφή με τους εξωγήινους και διδάσκονταν από αυτούς για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα το πώς να αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους. Τώρα, η NASA φαίνεται να υπερασπίζεται αυτή την θεωρία σε δημοσίευμά της.

Αυτή η ιδέα, η θεωρία των «αρχαίων αστροναυτών», η οποία μπορεί να φανεί τρελή σε πολλούς, έχει υποστηριχθεί από πολλούς ερευνητές, όπως ο Zecharia Sitchin και ο Erich von Daniken, οι οποίοι έχουν υποστεί επιθέσεις από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό κόσμο.

Ωστόσο, έγιναν δεκτοί και οι θέσεις τους αποδεκτές από πολλούς καθημερινούς ανθρώπους, πιστούς σε εξωγήινους, από όλο τον κόσμο. Σήμερα φαίνεται ότι αυτές οι απίστευτες θέσεις αρχίζουν να αναγνωρίζονται από τις επιστημονικές και διαστημικές οργανώσεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η NASA δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Αρχαιολογία, ανθρωπολογία και διαστρική επικοινωνία» (Archaeology, Anthropology, and Interstellar Communication) στο οποίο υποστηρίζεται ότι οι πίνακες και οι ζωγραφιές σε διάφορα σπήλαια και επιφάνειες βράχων, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν επισκέπτες που ήρθαν από το διάστημα

Το κείμενο, το οποίο επεξεργάστηκε ο Douglas Vakoch, σημερινός διευθυντής έρευνας εξωγήινων πληροφοριών (SETI – Search for Extraterrestrial Intelligence), αναλύει λεπτομερώς την επικοινωνία με πιθανά όντα από άλλους κόσμους και έχει μεταφορτωθεί στο Web σε μορφή PDF και είναι εύκολο για τον καθένα να κάνει μία λήψη ή απλά να μπει στον σύνδεσμο και να το διαβάσει δωρεάν στα αγγλικά, πατώντας εδώ: Archaeology, Anthropology, and Interstellar Communication

Ορισμένοι συγγραφείς, όπως ο καθηγητής William Edmondson του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, πιστεύουν ότι οι πρόγονοί μας, οι οποίοι “χτυπήθηκαν” από την τεχνολογία των ιπτάμενων μηχανών μπροστά στα μάτια τους, είδαν τους ταξιδιώτες αυτούς και τους θεώρησαν «θεούς». Όλες οι επακόλουθες λατρείες και θρησκείες πιθανόν να δημιουργήθηκαν για να επικαλεσθούν ξανά την παρουσία τους και την επιστροφή τους, όταν έφυγαν.

“Μπορούμε να πούμε ελάχιστα ή τίποτα για το νόημα αυτών των παραστάσεων, για ποιο λόγο ήταν σκαλισμένα στα βράχια ή ποιος τους δημιούργησε”, λέει ο Edmondson.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η δημοσίευση αναφέρεται σε μια σειρά προβλημάτων για τη λύση των οποίων συμμετέχουν πολλοί εμπειρογνώμονες, συζητώντας τη δυνατότητα ζωής σε άλλους πλανήτες και το ποια θα είναι τα καλύτερα εργαλεία για αποστολή και λήψη μηνυμάτων.

Ωστόσο, αν μπορούσαμε τώρα να επικοινωνήσουμε με οντότητες εκτός της Γης, δεν είναι βέβαιο ότι μπορούμε να τις καταλάβουμε.

Αυτό παρατηρείται από τον Douglas Vakoch, ο οποίος επίσης βλέπει, στην τεράστια απόσταση που μας χωρίζει από τα αστέρια, έναν παράγοντα που παίζει εναντίον μας:

“Εάν ένα ραδιοσήμα ανιχνεύθηκε από ένα σύγχρονο πείραμα SETI, θα μπορούσαμε να μάθουμε την ύπαρξη της νοημοσύνης, αλλά δεν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τι λένε”, γράφει ο Vakoch στην εισαγωγή.

“Ακόμα κι αν εντοπιστεί ένας πολιτισμός σε ένα από τα πλησιέστερα αστρικά συστήματα, τα σήματά του πρέπει να διασχίσουν δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, φτάνοντας στον πλανήτη μας μετά από πολύ καιρό”, είπε.

Σε κάθε περίπτωση, οι συντάκτες του βιβλίου δεν χάνουν την ελπίδα τους: «Για να ξεπεράσουμε την απλή αναγνώριση αυτής της νοημοσύνης και να έχουμε κάποιες πραγματικές δυνατότητες να την καταλάβουμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ερευνητών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στη Γη», λέει ο Vakoch.

Υπό την έννοια αυτή, ο επιστήμονας θεωρεί ότι είναι δυνατό και εφικτό να κατανοήσουμε τι μας λένε οι εξωγήινοι μέσα από το έργο που άφησαν πίσω τους, στα σπήλαια και τα βράχια παντού στην Γη, οι επισκέπτες από το διάστημα, όταν έφτασαν εδώ και προσπάθησαν ή κατάφεραν να ανακατασκευάσουν την ιστορία των αρχαίων πολιτισμών, με την πιθανότατα αδιάψευστη απόδειξη των επισκέψεων στην ιστορία να βρίσκεται στις παράξενες ζωγραφιές, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Παλιά κυκλοφορούσε από τίς εκδόσεις ΩΡΟΡΑ σέ μορφή βίπερ ένα βιβλίο μέ τόν τίτλο "Ο άγνωστος Σείριος". Σέ αυτό ο συγγραφέας, Ρόμπερτ Κλάρκ νομίζω, μιλούσε γιά τήν έρευνα πού είχε κάνει στούς πρωτόγονους Ντόγκον στό Σουδάν γιά τίς γνώσεις πού είχαν γιά τό τριπλό όπως αποδείχτηκε ηλιακό σύστημα τού Σείριου. Ο Σείριος είναι τό πιό λαμπερό άστρο τού ουρανού καί απέχει 8,4 έτη φωτός από τή Γή. Πολλές δοξασίες συνδέονται μέ αυτόν καί τούς αρχαίους Αιγυπτίους πού τόν είχαν Θεοποιήσει(Όσιρις). Υποστηρίζει ο Κλάρκ ότι οί Ντόγκον έχουν κωδικοποιημένες γνώσεις περί επισκέψεως αμφίβιων όντων από εκεί πού μάς εκπολίτισαν. Γιά τό μέγεθος τού Σείριου εδώ ένα πολύ ωραίο βίντεο:
    https://www.youtube.com/watch?v=GoW8Tf7hTGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Robert Temple λεγόταν τελικά. Εδώ τό πολύ ενδιαφέρον βιβλίο στήν αρχική του έκδοση γιά όποιον ενδιαφέρεται:
      https://fdocument.org/document/robert-temple-o-.html

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις