Ομιλία Βλαντιμίρ Πούτιν στο Νταβός 25/01/2021

 

Ο πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του φέτος στο Νταβός, αφού επεσήμανε τις επιπτώσεις της κρίσης του Κορωνιού στην παγκόσμια οικονομία, στους

ανθρώπους ατομικά και κοινωνικά, ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει πλουτίσει το 1% του πληθυσμού εις βάρος του υπόλοιπου, το οποίο δεν έχει πρόσβαση πλέον ούτε σε βασικά, υγεία, παιδεία κ.λπ. Πρότεινε μείωση φόρων και ουσιαστική βοήθεια σε όσους επλήγησαν, νέους μηχανισμούς στήριξης, καθώς οι παλιές τακτικές δεν απέδωσαν, ιδίως με την αύξηση του ιδιωτικού και κατά συνέπεια παγκόσμιου χρέους, που αποτελεί απειλή για την ανάπτυξη. Συνέχισε λέγοντας πως ο κορωνοϊός στάθηκε αφορμή να εκτιναχθεί η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης εις βάρος των κοινωνιών και του εργασιακού τομέα, και επιδείνωσε το οικονομικό πρόβλημα, αποδίδοντας εκεί την αναταραχή και τον διχασμό των λαών.

Μίλησε για τα μονοπώλια παγκοσμίως, φέροντας ως ένα παράδειγμα τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι κάνουν κακό όταν δοκιμάζονται οι ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες.

«Τα κράτη πρέπει να φροντίζουν τους πολίτες τους! Πρέπει να οριοθετήσουν και να νομοθετήσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα οικονομικά ρίσκα. Καταλαβαίνω ότι έχουμε πολλές διαφορές (σ.σ. απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες) αλλά αυτή η καταστροφική ατζέντα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Αντίθετα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις, με μακροπρόθεσμες βάσεις για να επανορθωθούν οι οικονομίες των χωρών και να βοηθηθούν ισόνομα όλοι οι πολίτες που υποφέρουν. Οι τράπεζες έπαιξαν και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην οικονομική πτώση και είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να δουλεύει όλος ο πλανήτης για το όφελος των λίγων! Είναι καιρός να φύγουμε από τις ανακοινώσεις και να περάσουμε στις πράξεις. Η πολιτική αυτή αποδείχτηκε καταστροφική.

Η Ρωσία έχει εστιάσει σε 4 σημεία /ανάγκες τα οποία αποτελούν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας μοντέρνας οικονομίας:

1) ο κάθε άνθρωπος να έχει ένα ασφαλές μέρος για να ζει.
2) να έχει δουλειά και πρόσβαση σε δυνατότητες εργασίας και συνταξιοδότησης έπειτα.
3) να νιώθει ασφαλής ότι θα έχει παροχές υγείας
4) οι οικογένειες να είναι σίγουρες ότι τα παιδιά τους θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική Παιδεία.

Πιστεύω πως οι χώρες που θα προσεγγίσουν μελλοντικά αυτές τις αρχές, βάζοντας ως επίκεντρο τον πολίτη και την οικογένεια, θα δουν και ανάπτυξη στην οικονομία τους. Στη Ρωσία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε αυτά και θα εστιάσουμε εκεί, ώστε να παρέχουμε ένα κράτος δικαίου. Σε διεθνές επίπεδο τώρα, σκοπεύουμε να χτίσουμε μια αποκεντρωτική πολιτική και όχι να εστιάζουμε στην ατζέντα των «οργανισμών»!

Είναι σαφές πως η εποχή που σχετιζόταν με την εδραίωση μιας κεντρικής και μονοπωλιακής Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει τελειώσει!! Για την ακρίβεια, είναι σα να μην ξεκίνησε ποτέ, καθώς για να επιτευχθεί υπάρχουν όροι και εμπόδια που έπρεπε να έχουν ληφθεί υπ΄όψιν!

Βλαντίμιρ Πούτιν, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2021

Αυτό το καθεστώς ερχόταν πάντα σε αντίθεση με τις παραδόσεις των χωρών, την ιστορία τους, τα πολιτικά μοντέλα κ.λπ., και τα οποία πρέπει να διατηρηθούν, καθώς αυτό είναι το λογικό και το φυσικό! Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε την κοινωνία από εξεγέρσεις, πολέμους κ.λπ. Αυτοί οι οργανισμοί πλέον, έρχονται αντιμέτωποι με την διάλυση, αφού δεν μπορούν να σεβαστούν την αυτονομία του κάθε κράτους. Δημιουργήθηκαν σε άλλες εποχές και δεν μπορούν να στηριχθούν εάν δεν προσαρμοστούν. Σε διαφορετική περίπτωση, αναγκαστικά θα δημιουργηθούν νέοι οργανισμοί, οι οποίοι θα σέβονται τις ιδιαιτερότητες των κρατών. Τα αυτόνομα κράτη δικαιούνται να νομοθετούν για τους εαυτούς τους και για τη διατήρηση της ειρήνης στο εσωτερικό τους.

Εργαζόμαστε σε πολλές χώρες για να διατηρηθεί η ειρήνη και να σταματήσουν οι αιματοχυσίες και η μετανάστευση των λαών. Τα πάρα πάνω έχουν οδηγήσει στην μίξη διαφορετικών θρησκειών, κουλτούρας και τρόπου ζωής, με συνέπεια να έχουμε βανδαλισμούς, εσωτερικούς πολέμους και διχόνοια. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση όλων αυτών.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, επίσης εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία για την σταθεροποίηση των ενεργειακών πόρων. Επιπλέον, στην περίπτωση του κορονοϊού, πρέπει να δώσουμε τον χώρο να συνεργαστούν οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, να ανταλλάξουν απόψεις, λύσεις, θεραπείες και κατόπιν να παρέχουμε τα αποτελέσματα σε όλους τους ανθρώπους και στις φτωχότερες χώρες. Γνωρίζουμε όλοι, πως οι αντιδικίες ανάμεσα στα κράτη δεν οδηγούν πουθενά και ειδικά σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή, οφείλουμε να συντονιστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.»

 

 

 

 

 Ελεύθερη μετάφραση από το σχετικό βίντεο της ομιλίας του

Alexandra Martesian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ07 Μαρτίου, 2021 23:06

    ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ,ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΕΛΙΤ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .
    ΜΕΤΑ ,ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ .
    ΕΙΠΑΜΕ :Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑΖΗ .
    ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΙΑ .ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ .
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΥΣΕΣ ΝΑΡΚΕΣ ,ΘΑ ΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις