Βόμβα μεγατόνων: Οι Γερμανοί κατασκόπευαν την Ελλάδα από το 2000 – Στο στόχαστρο της BND το ελληνικό Πεντάγωνο!

 


Υπό παρακολούθηση όλες τις ευαίσθητες υπηρεσίες της Ελλάδας, όπως τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα και πρεσβείες ξένων χωρών, είχαν
θέσει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) από το 2000 μέχρι και πρόσφατα. Κομβικό ρόλο στο σχέδιο κατασκοπείας κατά της χώρας μας φαίνεται πώς έπαιξε η Deutsche Telekom, η οποία έχει εξαγοράσει τον ΟΤΕ.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις «συνακροάσεις», καθώς επίσης ένα ντοκιμαντέρ από το Vice και μια έρευνα του Spiegel, αποδεικνύουν και το πως η Γερμανία κατάφερε να διεισδύσει τόσο πολύ στην Ελλάδα να παίρνει μεγάλα συμβόλαια (Siemens, οπλικά συστήματα κλπ), αλλά ιδίως πώς η χώρα μας κατέληξε να είναι «σιδηροδέσμια» των μνημονίων με γερμανική σφραγίδα.
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες όπως αποκαλύπτεται είχαν πλήρη γνώση των οικονομικών της Ελλάδας και δεν δίστασαν να στήσουν την… προσφυγή στα μνημόνια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ προκειμένου να ελέγξουν και να «μοιράσουν» τη χώρα. Ο ένας τα «φιλέτα» και ο άλλος τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.
Το ντοκιμαντέρ του ελληνικού Vice με τίτλο «Οι Στόχοι των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα» και αποκαλύπτει στοιχεία παρακολουθήσεων εκατοντάδων στόχων. Η τελευταία ανάλογη υπόθεση ήταν εκείνη του 2005, με την πολύκροτη υπόθεση υποκλοπών και παρακολουθήσεων ελληνικών στόχων από ξένους πράκτορες.
Αυτή τη φορά δεν είναι η Vodafone και οι ΗΠΑ αλλά η Γερμανία και η Deutsche Telekom. Από το 2000 και μετά, οι Γερμανοί φαίνεται να παρακολουθούσαν υπουργεία, κόμματα, η Βουλή, η Ένοπλες Δυνάμεις, πρεσβείες άλλων χωρών, ερευνητικά κέντρα, επιστήμονες, εταιρίες.
Μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν πριν από μερικά χρόνια (όταν αποκαλύφθηκε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τους Γερμανούς, ακόμη και την ίδια την Μέρκελ), Βερολίνο και Ουάσινγκτον αποφάσισαν να… συνεργαστούν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Και φαίνεται πως το έκαναν σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από το ντοκιμαντέρ του Vice, η BND παρακολουθούσε στόχους στην Ελλάδα σε διαφορετικές περιόδους. Πηγή που δεν κατονομάζεται έδειξε στο Vice στοιχεία από τη φερόμενη λίστα παρακολούθησης της BND: ελληνικά τηλέφωνα, φαξ, emails, όλα βρίσκονταν εκεί από το 2000 έως το 2006. Δεν είναι σαφές, όμως, αν και πότε σταμάτησαν να είναι στη λίστα.
Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, βρέθηκαν τηλέφωνα από τη Βουλή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το υπουργείο Εξωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Δημόσιου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τέθηκε υπό… παρακολούθηση από το 2001, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάμεσα στους άλλους στόχους που παρακολουθούνταν ήταν πρεσβείες ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων εκείνες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ιταλίας αλλά και γραφεία κομμάτων όπως του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, η Διεύθυνση Προμηθειών του ΟΤΕ (όταν ακόμα ήταν κρατικός), τη ΔΕΗ, τον Δημόκριτο, καθώς και από δύο Έλληνες επιστήμονες, ο ένας εκ των οποίων ειδικός σε θέματα τεχνολογίας μαχητικών αεροσκαφών, που πέρασε και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τον Απρίλιο του 2017, το περιοδικό Spiegel είχε αποκαλύψει ότι η BND μετά το 2002 παρακολουθούσε ακόμα και τα γραφεία της Interpol σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ο δημοσιογράφος του περιοδικού Μάρτιν Κνόμπε δήλωσε στο Vice: «Μπορέσαμε να δούμε υλικό που έδειχνε στόχους της BND, όπως στόχους κατασκοπίας, μερικές χιλιάδες στόχους ανά τον κόσμο. Βρήκαμε αρκετούς στόχους στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μέρος της ελληνικής Βουλής, νομίζω την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ανακαλύψαμε ότι είχαν στοχεύσει πρεσβείες στην Ελλάδα, όπως την πρεσβεία της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Φινλανδίας.
Επίσης, παρακολουθούσαν κάποιους αριθμούς από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και κάποιους από το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ο τότε αντιδήμαρχος της Αθήνας –μου διαφεύγει το όνομά του- καθώς κι ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Νομίζω ότι και κάποιες εταιρίες ήταν μέρος των παρακολουθήσεων».








ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις