Δημοψήφισμα «a la Turka» ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας

 
 
 
Φουντώνουν τα σενάρια και στο εξωτερικό πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να στείλει τους  Έλληνες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για το αν το εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ενώ οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το δημοψήφισμα είναι μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια νίκη επί του αντιπάλου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Το δημοψήφισμα όπως διαβάζουμε στο express.co.uk, θα περιλαμβάνει  ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση των ελληνικών προεδρικών εκλογών και  τη συνταγματική αναθεώρηση, όπου θα περιλαμβάνεται ως ερώτημα και η κατοχύρωση στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.
 
Επίσης, τα ερωτήματα του Δημοψηφίσματος είναι προφανές ότι θα έχουν σχέση με την Συνταγματική Αναθεώρηση και συγκεκριμένα για τα ζητήματα της απλής αναλογικής και του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να μελετούν το σενάριο διενέργειας δημοψηφίσματος μέσα στο 2018 προκειμένου – όπως πιστεύουν – να αναστραφεί το κακό κλίμα που υπάρχει στη βάση του κόσμου και να δοθεί η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει τη Δημοκρατική λειτουργία του κράτους και της πολιτείας.
 
Μάλιστα, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα έχουν προσδιορίσει το Δημοψήφισμα για τον Φεβρουάριο του 2018.
Να σημειωθεί ότι, το δημοψήφισμα θα έχει προφανώς «γνωμοδοτικό» χαρακτήρα και τυπικά δεν θα δεσμεύει τον κ. Μητσοτάκη, αφού η συνταγματική αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή, στην οποία με βάση όλες τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. θα έχει την πλειοψηφία.
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις