ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Πως αντιστέκονται στις εκτρώσεις στην Σάμο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Πως αντιστέκονται στις εκτρώσεις στην Σάμο


Σε μία εποχή, στην οποία προωθούνται όλα τα στραβά ως φυσιολογικά, η όποια αντίδραση και αντίσταση ακόμα και για τα αυτονόητα φαντάζει με
ηρωϊκή πράξη αυταπάρνησης.
Στο Νοσοκομείο Σάμου, το σύνολο των αναισθησιολόγων, με απόφασή τους που κοινοποιήθηκε έγγραφα στη διοίκηση του νοσοκομείου, αρνούνται να χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.  
Όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση, παρότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας) το οποίο αναφέρει πως «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».



Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν διακοπές κυήσεως στο νοσοκομείο του νησιού, με τη συναίνεση της εγκύου ή των γονέων σε περιπτώσεις ανήλικης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ πάντα, η διοίκηση του Νοσοκομείου φαίνεται να μην έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τους αναισθησιολόγους και τους μαιευτήρες να συμμετάσχουν σε διακοπή εγκυμοσύνης και έτσι το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αφού οι γυναίκες που αποφασίζουν να μη συνεχίσουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης την οποία δεν επιθυμούν, δεν θα μπορούν να το κάνουν στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού που είναι το νοσοκομείο Άγιος Παντελεήμονας αλλά να ταξιδέψουν για αυτό στην Αθήνα.
Ίσως όμως κάτσουν και σκεφτούν καλά την πράξη τους καθώς η πάγια άποψη μας είναι πως η διακοπή κύησης ισοδυναμεί με δολοφονία.
Την ίδια ώρα στην «πολιτισμένη Δύση» όχι μόνο στηρίζονται οι εκτρώσεις ακόμα και με παρελάσει σατανιστών, αλλά συμβαίνει το εξής συγκλονιστικό!



Όλοι γνωρίζετε πως η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο εκτός του σώματος της γυναίκας,  στο εργαστήριο. Μετά τη γονιμοποίηση και τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου, γίνεται η μεταφορά του εμβρύου ή των εμβρύων στην μήτρα της μητέρας.
Ωστόσο, κάποια έμβρυα… περισσεύουν!

Στην Αυστραλία λοιπόν, εταιρεία είχε την φαεινή ιδέα να τα μετατρέπει σε κοσμήματα.








ΠΗΓΗ 






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις