Απόφαση ΣΟΚ της κυβέρνησης για τα εμβόλια και όσους τα αρνούνται

Απόφαση ΣΟΚ της κυβέρνησης για τα εμβόλια και όσους τα αρνούνται


Θα δούμε πολλά στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των παιδιών, προκειμένου να φοιτήσουν στα ολοήμερα σχολεία, η κυβέρνηση, προκειμένου
να αποφύγει, όπως λέει τον κίνδυνο εμφάνισης του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού κινήματος», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, θέτει υπό εξέταση το ενδεχόμενο της καταγραφής της εν λόγω άρνησης εγγράφως, με στόχο την αποθάρρυνση των γονιών.
Εν ολίγοις να δημιουργηθεί λίστα στοχοποίησης όσων γονέων αρνούνται τον εμβολιασμό στα παιδιά τους με εμβόλια που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα.
Συγκεκριμένα, εξετάζεται η υποχρέωση των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να το υπογράφουν εγγράφως, και το έντυπο αυτό να επισυνάπτεται αρχικά στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό του φάκελο, ώστε να είναι σε γνώση των γιατρών του δημόσιου συστήματος και του οικογενειακού παιδιάτρου που βρίσκεται υπό θεσμοθέτηση και να επιλαμβάνονται του θέματος.
Πως θα επιλαμβάνονται του θέματος;
Θα υπάρχουν κυρώσεις κατά των γονέων; Μήπως και ποινικές επιπτώσεις;
Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τους γονείς που για διάφορους λόγους γυρνάνε την πλάτη στον εμβολιασμό.
«Πρέπει να πείσουμε τους γονείς ότι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ο εμβολιασμός των παιδιών τους», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Ελλάδα προς το παρόν το φαινόμενο δεν έχει προσλάβει διαστάσεις κινήματος όπως σε άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, δήλωσε ότι το ζήτημα πρέπει να παρακολουθείται πιο συστηματικά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις ενημερωτικές αφίσες που έχει τοποθετήσει σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ετοιμάζει τηλεοπτικό spot για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Θα δούμε πολλά! Ετοιμαστείτε!







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις