Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ποιοι έστησαν τεχνητό κλίμα έντασης στη Βουλή;
Αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί το σημερινό περιστατικό στη Βουλή . Και αυτό γιατί η αλληλουχία των γεγονότων προδικάζει ένα σκηνικό
τεχνητής έντασης.
Πρώτον πόσο τυχαία πέρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν.Δένδιας, μπροστά από τον Η.Κασιδιάρη;

Δεύτερον γιατί αυτό έγινε τη στιγμή που είχε το λόγο; Γιατί από το βίντεο και την πορεία των γεγονότων κάποιος εύκολα θα μπορούσε να προβλέψει την κατάληξη.

Σημειώνεται ότι ο Ν.Δένδιας έχει βαριά…προιστορία με τη Χρυσή Αυγή από την εποχή που διατέλεσε Υπουργός…
Επιπλέον γιατί ο σκηνοθέτης τη κρίσιμη στιγμή ξεζουμάρει αντί να εστιάσει στο περιστατικό;

 Σημειώνεται ότι 
είχαμε αποκαλύψει τον προβληματισμό που επικρατεί στη ΝΔ για τους χειρισμούς του Κ.Μητσοτάκη και την αντιπολιτευτική του τακτική.Τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε μια περίεργη δήλωση λέγοντας «Αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, θα ξεφτιλιστεί η χώρα» (σημειώνεται ότι ενώ το κανάλι της Βουλής κατέγραφε το επεισόδιο από την αρχή, τη στιγμή της χειροδικίας ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο).

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκης Μπαλαούρας, ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή από το Σώμα η πρόταση μομφής κατά του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος νωρίτερα απώθησε τον Νίκο Δένδια χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
«Η μομφή πέρα του βουλευτή Κασιδιάρη, αφορά σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:
«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορεί να παραστεί στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. Επίσης, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Επιπλέον, αποκλείεται σύμφωνα με το αρ.81 από τις συνεδριάσεις της Βουλής, που συνεπάγεται αυτοδικαίως τη στέρηση του δικαιώματος του βουλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής και των Επιτροπών της Βουλής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός. Αποφασίστηκε ακόμη, η περικοπή του 1/2 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του».

O Ηλίας Κασδιάρης για το συμβάν

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι ουδέποτε χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια, αλλά αντίθετα του ζήτησε τον λόγο επειδή τον διέκοψε την ώρα που μιλούσε.
«Είναι παράνομο να διακόπτεις κάποιον την ώρα που μιλάει στη Βουλή. Δεν χειροδίκησα ποτέ, απλώς τον ακούμπησα και τον απώθησα για να συνεχίσω την ομιλία. Θα εκδώσω και σχετική ανακοίνωση που θα εξηγώ πώς έγινε το περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου