Ραγδαία κλιμάκωση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις: Το PKK κατέχει πλέον ρωσικά αντιαρματικά METIS Μ1 με τα οποία θα «λαμπαδιάζει» τα τουρκικά Leopard 2A4

 


Ο μήνας του μέλιτος Ρωσίας-Τουρκίας τελειώνει και πλέον αρχίζουν τα δύσκολα. Για πρώτη φορά οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν ρωσικά αντιαρματικά συστήματα METIS Μ1 τα οποίοι βρέθηκαν
στην  κατοχή μελών του ΡΚΚ κάτι που θορύβησε τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και τις τουρκικές ΕΔ γράφει η εφημερίδα Sabah. Οι Τούρκοι έμειναν έκπληκτοι με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας να δείχνει άναυδος τα ευρήματα…
Όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία… σύμφωνα με ορισμένες διατάξεις που έχουν κυκλοφορήσει με την Σύνοδο Κορυφής στην Αστάνα, το όνομα Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα μετατραπεί σε Δημοκρατία της Συρίας, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση από 29 μέλη, με σκοπό να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εξέλιξη και η εφαρμογή του νέου συντάγματος. Το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως σε αυτά τα 29 μέλη θα υπάρχουν και στελέχη του PYD-YPG, κάτι που προκαλεί πανικό στην Άγκυρα.
Το κείμενο επίσης προβλέπει πως PYD-HPG όχι μόνο θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στη Β. Συρία, αλλά θα έχουν πλέον και αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι το οποίο δεν ήθελε εξαρχής η Τουρκία, καθώς στόχος της επιχείρησης »Ασπίδα το Ευφράτη» ήταν ανακόψει τους Κούρδους και να τους διασπάσει.
Το ρωσικό αντιαρματικό  σύστημα METIS Μ1,  χρησιμοποιείται για την εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων αλλά και βλημάτων εδάφους-αέρος , βρέθηκε σε επιχειρήσεις εναντίον του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία τη Δευτέρα και την Τρίτη και παρουσιάστηκε στον Τύπο χθες, μαζί με αντιαρματικούς πυραύλους και ένα μεγάλο αριθμό πυρομαχικών.
Οι  τουρκικές αρχές είπαν επίσης ότι βρήκαν  500 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών  δύο αγροτικές περιοχές της επαρχίας Nusaybin .
Το οπλικό σύστημα είναι  σε χρήση από το 1992 και αναβαθμίστηκε πρόσφατα ενώ χρησιμοποιήθηκε  σε πρόσφατες συγκρούσεις,  στη Συρία.
Το PKK συνδέεται με την Ένωση Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) και την ένοπλη πτέρυγα που είναι οι Λαϊκές  Μονάδες Προστασίας (YPG), μια μαχητική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Συρία και αυτές με την σειρά τους συνδέονται με διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι  μαζικά πλέον οπλικά συστήματα έρχονται στην κατοχή του ΡΚΚ από την Συρία, αναβαθμίζοντας την πολεμική ικανότητα των δυνάμενων της οργάνωσης, αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων.
Μάλιστα γίνεται λόγος από τουρκικά μέσα ενημέρωσης  ότι οι Κούρδοι μαχητές είχαν αποκτήσει και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Το ΡΚΚ ισχυρίστηκε την κατάρριψη ενός τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου και ενός αεροσκάφους F-16 στην ΝΑ Τουρκία .







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις