Γαλλία: Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών αυξήθηκαν κατά 245%!

Γαλλία: Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών αυξήθηκαν κατά 245%! 

 

Σύμφωνα με αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας,

ενώ οι ρατσιστικές, οι αντι-μουσουλμανικές και
οι αντι-σημιτικές επιθέσεις έχουν μειωθεί αισθητά από το 2008, αυτές που γίνονται εναντίον των χριστιανών έχουν υπερδιπλασιαστεί.
Μετά τον μεγάλο αριθμό αντι-σημιτικών και αντι-μουσουλμανικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα το 2015, η γαλλική κυβέρνηση ξόδεψε 100 εκ. ευρώ για μια τεράστια εκστρατεία, με σκοπό να μειωθεί η Ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός και ο αντι-σημιτισμός.
Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό υπουργείο, η τακτική αυτή είχε θετικό αποτέλεσμα, μειώνοντας σημαντικά τέτοιου είδους επιθέσεις, όχι όμως αυτές που γίνονται εναντίον των χριστιανών. Για την ακρίβεια, οι επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες έχουν αυξηθεί κατά 17,4% μέσα σε έναν χρόνο, ενώ σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα Le Figaro, το 90% των τόπων λατρείας που δέχονται επιθέσεις είναι εκείνοι που ανήκουν στους χριστιανούς, δηλαδή οι εκκλησίες.
Η κυβέρνηση λέει ότι η πλειοψηφία των 949 (!) επιθέσεων εναντίον των χριστιανικών εκκλησιών «δεν έχουν ξεκάθαρο θρησκευτικό κίνητρο», ενώ την ίδια ώρα δείχνει «πολύ ικανοποιημένη» από τα αποτελέσματα της μάχης της εναντίον της «έλλειψης της ανεκτικότητας».
Πέρυσι, στο Dülmen της Γερμανίας, τοπικά ΜΜΕ είπαν ότι «δεν περνάει ούτε μια μέρα» χωρίς να γίνει κάποια επίθεση εναντίον των χριστιανικών αγαλμάτων.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις