Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Θρησκευτικός σύμβουλος του Ερντογάν εκδίδει εσπευσμένα «φετφά»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Θρησκευτικός σύμβουλος του Ερντογάν εκδίδει εσπευσμένα «φετφά»


Ο καθηγητής Hayrettin Karaman, στενός φίλος και θρησκευτικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.T.Ερντογάν και βασικός ισλαμιστής θεολόγος του ΑΚΡ, εξέδωσε «φετφά» που νομιμοποιεί ορισμένα εγκλήματα κατά τη
διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου.
Συγκεκριμένα η «θρησκευτική εντολή» που έδωσε αναφέρει ότι «οι στρατιώτες που διαπράττουν κοινά εγκλήματα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου δεν πρέπει να τιμωρηθούν».
Ο Karaman καλύπτει εγκλήματα που άπτονται του διεθνούς αλλά και το εθνικού ποινικού δικαίου όπως ο βιασμός, η κλοπή, δολοφονία, ο τραυματισμός κ.λπ.
Η φετφά του Ισλαμιστή καθηγητή «δίνει άφεση αμαρτιών» και εγγυάται ότι οι ισλαμική πολιτοφυλακή του Ερντογάν (ένοπλοι πολίτες) δεν θα τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους, όπως στην περίπτωση που τους έκανε έκκληση ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν την νύκτα του πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016.
Το μεγάλο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που έχει σαρώσει την Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει πείσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στις δεκάδες εθνότητες που απαρτίζουν αυτό το πολυεθνικό κράτος.
Γι αυτό ο Σουλτάνος Ερντογάν «πήρε τα μέτρα του» και ως άλλος Σουλεϊμάν έβαλε το σύμβουλό του να εκδώσει «φετφά» , για αυτό που θα ακολουθήσει λίαν συντόμως στην χώρα αυτή , χωρίς καμία μα καμία αμφιβολία.
Διεθνείς αναλυτές υποψιάζονται ότι «έκκληση του Ερντογάν να βγουν έξω» κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος ήταν ένα είδος «στρατιωτικής πραγματικής άσκησης» και πρόβας, ενώ θεωρείται ως άμεση προετοιμασία για έναν τουρκικό εμφύλιο πόλεμο του οποίου η δυνατότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Η «φετφά» του Karaman αυξάνει το επίπεδο της υποψίας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ετοιμάζεται για έναν εμφύλιο πόλεμο το επόμενο διάστημα.
O Karaman υπογράμμισε ότι πολλοί άνθρωποι, όργανα και κράτη σε όλο τον κόσμο ( ΗΠΑ) σε αγαστή συνεργασία, στοχεύουν την Τουρκία.
Οι άνθρωποι που αγαπούν την Τουρκία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ερντογάν, εργάζονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις», έγραψε ο Karaman.
Ο ίδιος υποστήριξε τις απόψεις του με τουρκικές παροιμίες , συμπεριλαμβανομένων των «μην αλλάξετε άλογα στο μέσο του ποταμού», «Αυτός που κόβει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται είναι ανόητος», «ο εχθρός δεν μπορεί να μπει σε ένα έθνος, εκτός αν η κοινωνία είναι διαιρεμένη» και « τα συνήθη εγκλήματα ενός στρατιώτη σε καιρό πολέμου, δεν μπορεί να τιμωρηθούν» .
Ο ισλαμιστής Καθηγητής, με την έκδοση αυτής της ισλαμικής εντολής, νομιμοποίησε τη δίωξη με σκηνοθεσία του καθεστώτος Ερντογάν, κατά των Κούρδων, της κίνησης Gulen, των Αλεβιτών, των λαϊκών …και όλων όσων αντιτίθενται στον one-man-κανόνα του Σουλτάνου Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εκδίδει συνεχώς νέες άδειες οπλοφορίας στους αφοσιωμένους οπαδούς του Ερντογάν και ιδιαίτερα στα μέλη της «Οθωμανικής» νεολαίας.
Ο Ερντογάν επέλεξε για στρατιωτικό του σύμβουλο τον στρατηγό ε.α. Αντνάν Τανριβερντί, επικεφαλής της SADAT, της μοναδικής τουρκικής εταιρείας μισθοφόρων.
Η SADAT, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και ειδικές δυνάμεις, ραγδαία μετατρέπεται στην προσωπική Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ερντογάν.
Η Τουρκία απαρτίζεται από ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και λαών με προεξάρχοντες τους Κούρδους. Τα προβλήματα, οι διαφορετικές θρησκευτικές σέκτες, η εγκαθίδρυση ισλαμικής δικτατορίας του Ερντογάν, και η έλλειψη δημοκρατίας την εποχή του twitter και του facebook, θα δώσουν το έναυσμα για την διάλυση αυτού του μορφώματος που «κατασκεύασε» ο Κεμάλ το 1923 μετά την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις