«Το ΝΑΤΟ έδωσε άδεια στην Ελλάδα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά με τα ρωσικά α/α συστήματα» λένε οι Τούρκοι




«Το ΝΑΤΟ έδωσε άδεια στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα εναντίον μας» τονίζουν εντρομοι οι Τούρκοι
«Μετά την κρίση των Ιμίων, η Ελλάδα μας στέλνει μήνυμα: Απαντούμε
στους Τούρκους με αυτά, με νέα αντιαεροπορικά συστήματα S-300» μεταδίδουν προβληματισμένα τα  τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν εκτενή αναφορά στις χτεσινές εξοπλιστικές συμφωνίες της χώρας μας.
Οι Έλληνες Στρατηγοί είπαν: Στέλνουμε μήνυμα στην Τουρκία, στέλνουμε μήνυμα στους Τούρκους, με νέα α/α συστήματα S-300 «
«Οι Έλληνες υπέγραψαν με τους Ρώσους 3 εξοπλιστικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων» προσθέτουν
Πιο αναλυτικά,  σε ελληνική «προκλητικότητα» αναφέρεται μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ύστερα από την  είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκάφων 5ης γενιάς.
«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντακ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), πήρε νέους πυραύλους S-300».
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη»  του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως  η ανησυχία αυτή ήταν που οδήγησε την Ελλάδα να υπογράψει τρεις εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία  για την προμήθεια των συστημάτων S300.
Μεγάλη είναι, επίσης, και η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στις δυνατότητες των πυραύλων, ενώ συνοδεύουν τα κείμενά τους από φωτογραφίες και βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τα νέα αμυντικά συστήματα που πήρε η Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και μετά από εισήγηση των γενικών επιτελείων, να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16 ενώ έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον προς τις ΗΠΑ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.









ΠΗΓΗ






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις