Game Over!! Τα ρωσικά αεροπλάνα στρίμωξαν το ISIL ελλείψει μετρητών


game over



Το ISIL έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι τρομοκράτες πιέζονται από όλες τις πλευρές με τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ στο μεταξύ η οικονομία τους διαλύεται. Οι Ισλαμιστές ριζοσπάστες πρέπει να καταλάβουν νέα εδάφη για τη βελτίωση του προϋπολογισμού τους, αλλά με τα ρωσικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τον ουρανό της Συρίας, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα πια.
Οι περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ISIL συρρικνώνονται μέρα με τη μέρα, κάτω από την πίεση των ρωσικών πυραύλων, που έχουν στριμώξει
τους τρομοκράτες στη γωνία, ανέφερε η Σβετλάνα Kholodnova του RIA Novosti.
Όπως φαίνεται οι απλοί τρομοκράτες του ISIL γίνονται σημαντικά φτωχότεροι, ως αποτέλεσμα των περικοπών των αμοιβών. Πολλοί από αυτούς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το Χαλιφάτο, παρά τον κίνδυνο να χάσουν τα κεφάλια τους, αν συλληφθούν από τους πρώην συντρόφους τους.
"Εκατοντάδες μαχητές φεύγουν από το ISIL λόγω των χαμηλών μισθών," είπε η Kholodnova, επικαλούμενη εκείνους που κατάφεραν να αποστατήσουν.
Πριν από ένα χρόνο, τα οικονομικά του ISIL ήταν αρκετά καλά. Οι τρομοκράτες έβγαζαν εκατομμύρια δολάρια από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου, τη φορολόγηση των λαών στις κατακτημένες περιοχές, την πώληση αρχαίων αντικειμένων, την εμπορία ανθρώπων κι από τα λύτρα και τα κεφάλαια από τους πλούσιους «χορηγούς» τους, με τα πετρέλαια του Περσικού Κόλπου, είπε η Kholodnova.

Το ερώτημα είναι: πού πήγαν όλα τα χρήματα;

Πρώτα απ 'όλα, ο ιρακινός στρατός απώθησε το ISIL από τις πετρελαιοπηγές του Ιράκ. Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τα κανάλια του, για την εξάλειψη των μεσαζόντων που βοήθησαν το ISIL να πουλά παράνομα πετρέλαιο στη μαύρη αγορά. Επιπλέον, με την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών, η τρομοκρατική οργάνωση είχε πάψει να λαμβάνει τα "κονβόι με τα μετρητά" από τους χορηγούς του, λόγω του κινδύνου να καταστραφούν.
Εκτός από όλα αυτά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν το Χαλιφάτο και υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι για το ISIL να φορολογήσει. Όσοι εξακολουθούν να ζουν σε εδάφη, υπό τον τρομοκρατικό έλεγχο, αγωνίζονται να πληρώσουν τους φόρους τους και τις χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από το ISIL, αφού το Χαλιφάτο δεν μπορεί να παράσχει μια οικονομία για τους ανθρώπους που εργάζονται για να ζήσουν, προτιμώντας να δίνει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του για την αγορά όπλων.
Για να αναζωογονήσει την οικονομία του, το ISIL πρέπει να καταλάβει τα λιμάνια στην Ταρτούς και την Λατάκκεια, στις δύο πλουσιότερες πόλεις στις ακτές της Μεσογείου. Αλλά τώρα, είναι πολύ αργά. Οι δύο πόλεις-λιμάνια έχουν βάσεις, όπου προσγειώνονται τα ρωσικά βομβαρδιστικά. Θα είναι απλά αδιανόητο για το ISIL να καταλάβει αυτές τις δύο πόλεις τώρα, είπε η Kholodnova.
Δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν οι τρομοκράτες του ISIL σε αυτό το σημείο. Το ISIL πιέζεται από όλες τις πλευρές και γρήγορα τελειώνουν τα χρήματα.
Οι τρομοκράτες μπορούν είτε να διαφύγουν ή να παραδοθούν στο έλεος των νικητών. Η πρώτη επιλογή φαίνεται καλύτερη, ειδικά μετά από όλα τα προβλήματα και τις κακουχίες που έχουν φέρει στη Συρία και το Ιράκ τα τελευταία χρόνια. Η ώρα για να κλείσουν οι λογαριασμοί πλησιάζει.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις